Karácsony Gergely hiányos angol tudása ellenére angolul publikált a magyar demokrácia helyzetéről a Soros Györgyhöz köthető Project Syndicate oldalon. A cikkben Karácsony angolja tökéletes, és a hazám kifejezést is használja, amit eddig soha sem tett – számol be róla a PestiSrácok. A kérdés csak az, hogy a cikket valóban a főpolgármester írta-e, hiszen olyan mondatok fedezhetőek fel benne, amik profi angol nyelvtudást feltételeznek. Emiatt pedig már megint a hazugságspirálban vergődő baloldali főpolgármesteren nevet mindenki.

How democracy can win again, azaz, Hogyan tud a demokrácia újra győzni címmel jelent meg egy hosszú írás kedden a Soros György, Bill Gates, valamint a Google és az ENSZ által is finanszírozott Project Syndicate oldalán, amit Karácsony Gergely jegyez – számol be róla a PestiSrácok.

Mint emlékezetes, Karácsony Gergely saját bevallása szerint hiperpasszív angoltudással rendelkezik.

Karácsony Gergely tökéletes angol nyelvtudással megírt cikkében a magyar demokrácia helyzetéről értekezikForrás: Project Syndicate

Korábban már írtunk róla, hogy 

rendkívül kínos volt, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kellett tolmácsolnia a Hableány-tragédia áldozatainak emlékére rendezett eseményen, ahol a dél-koreai nagykövet is jelen volt. 

Karácsony milliókat költ az állam pénzén tolmácsra, egyszerű újságírói kérdésekre nem tud semmilyen idegen nyelven válaszolni, és újabban saját nevét is elfelejti helyesen leírni. Karácsony egyébként a cikkben a hanyatló magyar demokráciáról értekezik, ami szerinte akkor fog újra helyreállni, ha ő lesz Magyarország miniszterelnöke. 

Jó kérdés, hogy a cikket valóban Karácsony Gergely írta-e, hiszen olyan mondatok fedezhetők fel benne, amik profi angol nyelvtudást feltételeznek. 

Karácsony miniszterelnök-jelölt akar lenni, annak ellenére, hogy 

1990 óta nem volt olyan miniszterelnöke Magyarországnak, aki nem beszélt volna idegen nyelven, és az EU-ban pedig nincs olyan miniszterelnök jelenleg, aki ne tudna angolul.  

Ezért is nevetséges, hogy Karácsony Gergely nemcsak egy uniós főváros főpolgármestere nyelvtudás nélkül, de még miniszterelnök-jelölt is akar lenni. Sokat elárul a baloldalról, hogy Gyurcsány Ferenc nem tudott megfelelő jelöltet választani.