Testkamerát kapnak a mentők, az új eszközöket elsőként Hajdú-Bihar megyében tesztelik majd. A kamera mellett hamarosan a tele-medicina minden eszköze helyet kap az összes ügyeleti kocsin.

Első körben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Hajdú-Bihar megyei bajtársai tesztelhetik majd a testkamerákat, amik nem csak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik - olvasható az OMSZ szerda reggeli bejegyzésében.

Mint írják, nem ez az egyetlen eszköz amit az Ügyeleti Szolgálat szakemberei tesztelnek, hamarosan a tele-medicina minden eszköze helyet kap az összes ügyeleti kocsin.

Ilyen lesz például az a kép- és hangtovábbításra alkalmas eszköz is, amelyhez csatolható fejekkel lehet lázat mérni, szív- és tüdőhangot, száj-garat vizsgálati eredményt, bőrelváltozást vagy akár a fülben lévő eltéréseket továbbítani nagyon jó képminőségben az orvoskollégáknak, akikkel napi 24 órában konzultálni tudnak a helyszínen levő mentőtisztek a látottakról – olvasható a bejegyzésben.

A tesztüzemet az életmentők képzése előzi meg, így elsőként az OMSZ debreceni munkatársai vehetik majd kézbe az új eszközöket.