Átverte az idős férfit a jegyző, így akarta megszerezni a házát

telefonos csalás bűnözés
Silhouette of a man in a hood on a black background, his face is not visible, the hacker is holding the phone in his hands. The concept of a criminal, incognito, mystery, secrecy, anonymity.
Vágólapra másolva!
Meg akarta szerezni egy idős ember házát és spórolt pénzét a jegyző Beremenden. A férfit végül a polgármester jelentette fel, kedden pedig csalás miatt el is ítélték.
Vágólapra másolva!

Hatalmas a felháborodás a Baranya megyei Beremenden, miután a falu korábbi jegyzőjét kedden csalás és csalási kísérlet miatt jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék - írja a Blikk. K. F. ugyanis megpróbálta lenyúlni az egyik helyi idős ember házát.

A jegyző örökölte volna a pénzt és a házat is

A cikk szerint Búzási János korábban azzal kereste a jegyzőt, hogy a helyi idősotthonra hagyná a házát és 5 millió forintját. Az idős férfi el is vitte a jegyzőnek a pénzt, aki elé tolt egy papírt, amit János bácsi anélkül aláírt, hogy elolvasta volna. A férfi azt gondolta, hogy a pénz fejében, ha egészségi állapota megromlik, az önkormányzat gondoskodni fog róla. Csakhogy az idős férrfi által aláírt szerzdősen nem ez szerepelt, hanem hogy

halála esetén a pénzt és az ingatlant is a jegyző örökli.

A lapnak a falu polgármestere, Theisz Ferenc azt mondta, az esetre úgy derült fény, hogy miután a jegyző eltörte a lábát és kórházba került, János bácsi őt kereste meg a történtekkel. A polgármester azonnal feljelentést tett.

A Blikk megkereste az idős férfit is, aki elismerte: valóban nem nézte át az elé rakott dokumentumokat, mielőtt aláírta volna.

– Azt hittem, ő jogot végzett, finom úriember, aki segít, hogy a vagyonkám jó helyre kerüljön, de le akarta nyúlni a jegyző az otthonomat! – mondta János bácsi a lapnak. A férfi pénzét végül a polgármester visszaszerezte, a polgármesteri hivatal egyik dolgozója pedig feladta a postán a helyi idősotthon címére.

Címlapi képünk illusztráció.