A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki egy szegedi átmeneti szálláson volt erőszakos egy férfival. 

A megalapozott gyanú szerint egy nő szeptember 15-én reggel 7 órakor megjelent az egyik szegedi átmeneti szálláson azért, hogy annak szolgáltatását igénybe vegye. A szabályok szerint reggel 8 és 18 óra közötti időtartamban van erre lehetőség. Ezt az ott szociális munkatársként dolgozó férfi közölte a nővel és arra kérte, hogy hagyja el az intézmény területét, majd megpróbálta kivezetni. A szállás kapujánál, de még az udvarban, a nő visszafordult

és a mögötte haladó férfit ököllel egyszer megütötte.

A férfinak sikerült elhajolnia az újabb ütések elől. A nőt a földre teperte és nem engede el, amíg meg nem érkeztek a rendőrök.

illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Mivel az átmeneti szállás szociális munkatársa közfeladatot ellátó személynek minősül, így a nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás. A járási ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését egy hónapra. Az indítvány alapjául több más mellett az szolgált, hogy

a nő többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként követte el.

Az ügyészi indítványban a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ma dönt, a telekommunikációs eszközzel megtarott ülésén.