Tarthatatlan a közlekedési helyzet, az emberek dühösek, egyre többen panaszkodnak a dugók miatt

dugó, közlekedés, forgalom, autó, belváros, Budapest, Erzsébet híd, pesti rakpart, 2021.09.01.
Vágólapra másolva!
Kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel, fogadjon el 3 javaslatot a dugók csökkentésére – írja Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár közölte:

Az összehangolatlan, szakszerűtlen lezárások és a párhuzamosan zajló munkálatok minden fővárosban közlekedő polgár életét megnehezítették Fotó: Csudai Sándor - Origo

Túl sok a hirtelen, egy időben bevezetett útlezárás, forgalomkorlátozás, sávlezárás. Túl sok keresztmetszet lett túl szűk egy időben – ez megbénítja a forgalmat. Ezt muszáj enyhíteni! – emelte ki.

Az államtitkár hangsúlyozta:

Az első javaslat:

– írta az államtitkár.

Az államtitkár emlékeztetett: A sávok lezárása sokak szerint „gagyi" és elhibázott megoldás, teljesen vissza kellene vonni. De erről Karácsony Gergely még egyeztetni sem hajlandó, mindenáron ragaszkodik hozzá.

– hangsúlyozta Fürjes Balázs.

–emelte ki az államtitkár.

Közeleg a hideg és csapadékos idő, eleve sokkal kevesebben kerékpároznak a Nagykörúton, mint ahányan autóznak, villamosoznak, gyalogolnak, a rossz idővel még kevesebb lesz a biciklis – most nagyon sokat segítene ez a lépés! – tette hozzá.

Második javaslat:

– hangsúlyozta.

Harmadik javaslat:

– hangsúlyozta az államtitkár a közlekedést könnyítő javaslatában a változtatások szükségességét.

– zárta bejegyzését a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.