Három év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a Tolna megyei Nagyszokoly független polgármesterét. Az önkormányzatot a szintén független alpolgármester vezeti most ügyvivőként, amíg nem választanak új polgármestert Bors Bálint helyett.

A teol.hu Tolna megyei hírportál azt írta,

hogy Bors Bálintot másodrendű vádlottként ítélték el, vagyis a döntés már jogerős.

Tóth Sándor, az ítélőtábla sajtószóvivője arról beszélt, hogy egy raktározással foglalkozó gazdasági társaság 2011 és 2013 között több mint 131 millió forint áfát igényelt vissza jogtalanul. Ennek a cégnek a másodrendű vádlott volt az ügyvezetője. Az ügyben négy vádlottat ítélt el a bíróság, a másodrendűt a szabadságvesztés mellett három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és gazdasági szervezet vezetésétől.

Bors Bálint, akinek az ítélettel megszűnt a megbízatása, 2010 óta volt független polgármestere a 800 lakosú Nagyszokolynak.

Zemán Tünde, a település jegyzője közölte, időközi választást a veszélyhelyzet megszűnését követő tizenöt napon belül kell kitűzni az ezt követő hetvenedik és kilencvenedik nap közötti időszakra. Az önkormányzatot jelenleg Farkas Györgyi Ildikó (független) alpolgármester vezeti ügyvivőként.