A baloldali propagandaújságok azt hazudták, hogy Karácsony angolul tartott előadást, de kiderült, rossz kiejtéssel felolvasott egy szöveget

Vágólapra másolva!
„Karácsony angolul mondott beszédet" – így számoltak be az egyik rendezvényről a baloldali sajtóorgánumok. Valójában azonban csak annyi történt, hogy a Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje – magyaros kiejtéssel – felolvasott egy mások által megírt angol nyelvű szöveget. Karácsonynak amúgy még mindig nincs középfokú nyelvvizsgája, vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele, noha korábban azt hazudta, hogy ilyennel rendelkezik. A napokban pedig kiderült, hogy a nyelvvizsga hiányában nem is taníthatott volna a Corvinuson, de kivételeztek vele, mivel egy szűk baloldali elit tagja. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely rész vett a Budapest Forum – Building Sustainable Democracies nevű baloldali konferencián, amelyet a főváros az adófizetők pénzéből közösen szervezett a Soros-egyetem, a CEU Demokrácia Intézetével és az MSZP-SZDSZ-kormányok időszakában a közpénzekkel kitömött Political Capital nevű agytröszttel.

Forrás: Political Capital-Facebook

A konferencián az angolul amúgy nem beszélő, nyelvvizsgával sem rendelkező Karácsony felolvasott – borzalmas kiejtéssel – egy előre, más által megírt szöveget.

Forrás: Political Capital-Facebook

A baloldali sajtó az egekbe magasztalta a Gyurcsány-show jelöltjét, amiért képes volt egy mások által megírt szöveget nagy nehezen felolvasni. A személyes hazugságával lebukott Szauer Péter lapja, a hvg; a Ripost oknyomozó cikke szerint a rendszerváltás előtti seftelései miatt Trükkös Zotyónak gúnyolt vörösbáró, Varga Zoltán lapja, a 24; valamint az egykori indexesek blogja járt élen a hazudozásban.

Egyes baloldali orgánumok a cikkük címében ugyanis

azt hazudták, hogy „Karácsony angolul mondott beszédet".

Forrás: telex.hu
Forrás: 24.hu
Forrás: hvg.hu

Néhányan közülük a „beszéd" frissítése közben, immár a cikk szövegében kénytelenek voltak elismerni, hogy a Gyurcsány-show általuk favorizált miniszterelnök-jelöltje nem mondott angol nyelvű beszédet, hanem csupán felolvasta.

A cikkek címét persze nem változtatták meg, hamisan azt a látszatot keltve ez által, mintha Karácsony tudna angolul, de erről szó sincs.

Karácsony felolvasó délelőttjével kapcsolatosan három kérdés fogalmazódik meg:

  1. ki írta a beszédét?
  2. ugyanaz írta a beszédét, aki Soros György üzenőfalán, a Project Syndicate-ban publikált angol nyelvű cikkét is szerkesztette?
  3. vajon fonetikus kiejtéssel írták le Karácsony szövegét?

Ahogy az köztudott, Karácsony egyáltalán nem beszél angolul, nyelvvizsgája sincs, de ennek ellenére korábban azt hazudta, hogy államilag elismert középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. Nemsokára azonban egyértelművé vált, hogy

NINCS ÁLLAMILAG ELISMERT NYELVVIZSGÁJA, CSUPÁN EGY SEMMIT NEM ÉRŐ LEKTORÁTUSI VIZSGÁJA.

Az Oktatási Hivatalnak (OH) a napokban közzétett vizsgálatából pedig kiderült, hogy Karácsonynak a Corvinus Egyetemen történő tanársegédi kinevezése a felsőoktatási intézmény szabályzatának nem felelt meg, az adjunktusi kinevezése pedig a törvényi előírásnak sem.

Az előbbi oka a következő: nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája, vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele.

Mindezek hiányában Karácsony azért taníthatott a Corvinuson, mert ő egy szűk baloldali elit tagja, akivel kivételeztek.