Legalább ennyi időt kell majd börtönben töltenie Lagzi Lajcsinak

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
60 évesen újra apa szeretne lenni Galambos Lajos.
Vágólapra másolva!
Legkevesebb kilenc hónapot kell majd börtönben töltenie Lagzi Lajcsinak az ügyvédje szerint. A zenészt szerdán ítélték el, ami ellen fellebbezett, így a döntés nem jogerős. A Érdi Járási Ügyészség is fellebbezést jelentett be egy országosan ismert zenész és társai ellen lopás és vesztegetés miatt született ítélettel szemben a büntetés súlyosbítása érdekében.
Vágólapra másolva!

Szerdán 2 év és 10 hónap börtönre ítélte Lagzi Lajcsit lopás és felbujtóként elkövetett vesztegetés miatt a Budapest Környéki Törvényszék. A mulatós sztár emellett 15 millió forint pénzbüntetést kapott, 12 milliós vagyonelkobzás mellett az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie a két másik vádlottal együtt. Lagzi Lajcsi nem jelent meg a tárgyaláson, és az ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, ami így nem jogerős.

A Érdi Járási Ügyészség is fellebbezett az ítélet ellen.

Az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult.

A teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében pedig a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérték.

Legkevesebb kilenc hónapot kell majd börtönben töltenie Lagzi Lajcsinak az ügyvédje szerint Fotó: Csudai Sándor - Origo

2015 óta húzódik az ügy

A Blikk elérte a sztár ügyvédjét, aki azt mondta, hogy ha minden így marad, Galambos Lajosnak legkevesebb kilenc hónapot kell börtönben töltenie.

– Az első fokú ítélet 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetés.

Mivel ezelőtt még nem volt büntetve, tehát első elkövető és nem visszaeső bűnismétlő, illetve nem személy elleni és nem erőszakos cselekményért állították bíróság elé, így véleményem szerint élni lehet majd a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is – részletezte Fröhlich Krisztián.

Az ítélethirdetés után Lagzi Lajcsi azt mondta, hogy elfogadhatatlan, hogy őt elkaszálta a bíróság, míg a felesége vétlenségét kimondta.

A cikkben emlékeztetnek, hogy a zenész ügye 2015 óta húzódik, 2019-ben pedig gyakorlatilag újrakezdődött egy bírócsere után. Lajcsit azzal vádolták, hogy két, hozzá köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, a villanyt és a gázt.