A XXI. Század Intézet felhívással fordul azokhoz, akik jelen voltak a 2006 őszi tüntetéseken, és megtapasztalták a legfelsőbb szintről érkező, politikai utasításra végrehajtott rendőri erőszakot. Arra kérnek mindenki, hogy küldjék el az intézetnek az akkori eseményekről készült fényképeket, videókat, annak érdekében, hogy a 2006-os történéseket soha többé ne lehessen letagadni.

2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket.

A borzalmak közepette is sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

2006 ősze óta másfél évtized telt el.

Azért, hogy súlya legyen az ellenünk elkövetett erőszaknak, a XXI. Század Intézet felhívással fordul mindazon honfitársainkhoz, akik jelen voltak, akik átélték és rögzítették a brutalitásokatderül ki a közleményükből.

A XXI. Század Intézet arra kér mindenkit, hogy küldjék el fényképeiket, filmjeiket, hangfelvételeiket, hogy soha, senki ne állíthassa: mindez nem történt meg!A fotókat, filmeket, hangfelvételeket a felhivas@xxiszazadintezet.hu címre várják!

Hogy soha többé ne tehessenek meg ilyet velünk! – zárta közleményét az intézet.