Orbán Viktor: Aki elmondta az őszödi beszédet, az vezeti ma a baloldalt

ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. április 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. április 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Dermesztő, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig ugyanaz az ember vezeti a baloldalt - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország! - című műsorában péntek reggel. A kormányfő elmondta: jövőre sikerülhet helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat. Gyurcsány Ferenc nem meghallgatta, hanem megverette az embereket. Orbán Viktor szólt arról is, hogy Ferenc pápa arra biztatta a magyar kormányt, hogy folytassa a kiállását a családok mellett, megerősítette a kormány családvédelmi koncepcióját (apa, anya, gyerek), és azt is említette, hogy a szakemberek szerint érdemes felvenni a harmadik oltást.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, azok közé tartozik, akik nem változtatták meg a véleményüket az őszödi beszédről. Mint fogalmazott,

A kormányfő szerint nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket és az állampolgárok ellen kormányoztak, de elvették a nyugdíjakat, a családtámogatási rendszert - emlékeztetett, kiemelve: leginkább a beszéd él velünk, de az időszak rossz gazdasági döntései is fontosak. Még egy év és az akkori időszak rossz döntéseit végleg magunk mögött hagyhatjuk, amikor visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat - húzta alá.

Orbán Viktor: Migrációk és járványok korát fogjuk élni (korábbi felvétel) Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fontos gyakorlat

A legutóbbi nemzeti konzultáció kapcsán a miniszterelnök kiemelte: az fontos gyakorlata lett a magyar politikának, amely által sikerült olyan kormányt alakítani, amely nemcsak négyévente választással kérdezi meg az embereket, hanem két választás között is módjuk van véleményt nyilvánítani.

- fogalmazott.

Elmondása szerint a járvány utáni újraindításáról szóló konzultációra azért volt szükség, mert várható volt, hogy nem marad olyan az életünk, mint amilyen a pandémia előtt volt.

– Migrációk és járványok korát fogjuk élni

- szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: jó ha ezt tudják az emberek és tudják, hogy mik azok a biztos pontok, amelyekhez ragaszkodunk.

Hangsúlyozta, az Európai Parlament részéről is folyamatos kihívások fognak minket érni, ezért ki kell állni saját szuverenitásunk és jogköreink mellett, a nemzeti konzultációban és tudni kell egyetértési pontokat létrehozni az emberekkel egy-egy kérdésben – magyarázta a kormányfő.

Akinek fontos az ország, a közélet - folytatta - az el is tudta ezt mondani, ezért is nagy jelentőségű a nemzeti konzultáció, mi pedig törekszünk arra, hogy annak eredményei politikai lépésekben is megnyilvánuljanak.

- részletezte.

Sikerülhet az 5,5 százalék feletti növekedés

Orbán Viktor elmondta, hogy már korábban születtek döntések arról, hogy 5,5 százalék felett legyen az idei növekedés. Ez minden emberi számítás szerint sikerülni fog, és akkor nagy dolgokat tudunk csinálni. A miniszterelnök közölte, hogy erre a pénz munkából van. Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk - tette hozzá.

„Ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország" - szögezte le a kormányfő. 2010 óta munkaalapú gazdaság van hazánkban, és többen dolgoznak Magyarországon mint korábban bármikor" - tette hozzá. Mint fogalmazott: az uniós tagság azért fontos, mert piacot ad Magyarországnak.

- tette hozzá. Az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ kérdésekben.

Kiderült, hogy Brüsszel miért nem adja oda a helyreállítási alap forrásait Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Francois Lenoir

Mindenki vegye fel az oltást

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem beszél le senkit a maszkviselésről, és legyen óvatos. Lesz negyedik hullám, nem hiszem, hogy megáll a magyar határnál. A beoltottak arányától függ a negyedik hullám súlyossága.

Orbán Viktor közölte, hogy a védekezéshez szükséges a cselekvőképesség fenntartása. A rendkívüli jogrend állapota marad az év végig. Az elszigetelés nem oldja meg a vírus okozta problémát.
Aki felveszi az oltást, annál rendkívül alacsony a súlyos megbetegedés kockázata - tette hozzá.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a fiatalok azt hiszik, hogy a vírus nem érinti őket, éppen ezért ők is oltassák be magukat.

- mondta a kormányfő. A szakemberek szerint érdemes felvenni a harmadik oltást.

Pápai találkozó

Orbán Viktor szólt arról is, hogy óriási esemény volt az eucharisztikus kongresszus Budapesten. 30 éve történt, hogy a hivatalban lévő pápa elment az eucharisztikus kongresszusra, meg akart bennünket látogatni, fontosak vagyunk neki.

- mondta Orbán Viktor. Egyetértettünk a családok kérdésében, a Szentatya világossá tette, hogy a családok védelme érdekében folytatott harcunk fontos Európa jövője szempontjából. A család apa, anya és gyerek, ebben nincsen vita - ismertette a pápa álláspontját Orbán Viktor. A pápa láthatta, hogy Magyarországon, szemben Nyugat-Európával, szabad a zsidó élet - tette hozzá a kormányfő. Nyugaton nagyon súlyos terrorista merényleteket követnek el a zsidó közösségek ellen, és ezt mindenki tudja.