Az eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pénteken, a M1 aktuális csatorna egyik műsorában.

A fideszes politikus elmondta, alig tíz nap alatt több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze. Az emberek nem felejtették el, hogy a Gyurcsány-kormány mennyit hazudott annak idején, és nem akarják, hogy ez az időszak visszatérjen - emlékeztetett rá.

A Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójának aláírásgyűjtő ívei a belvárosi Ferenciek terén, 2021. szeptember 1-jénForrás: MTI/Balogh Zoltán

"Már megtapasztaltuk egyszer, hogy milyenek" - utalt a baloldali kormányzásra Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője felidézte: 2002-ben, amikor kormányra került a baloldal, azt ígérte, hogy nem emeli a rezsi árát, de két-háromszorosára növelte; ígérték, hogy nem bántják az adókedvezményeket, de elvették az otthonteremtési támogatást, a családi adókedvezményeket. Azt is ígérték, emelik a béreket, de csökkentették a kereseteket, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, egyhavi bért a közalkalmazottaktól. Kétkulcsossá tennék az adórendszert, amivel családok százezrei járnának rosszul - sorolta.

Egyszer már tönkretették az országot, nem szabad engedni, hogy ez még egyszer előforduljon
– hangsúlyozta Halász János.

A politikus kiemelte:Nem egy új baloldal érkezik, hanem a Gyurcsány-korszak akar újra visszatérni, és ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták.Halász János elmondta, hogy a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén határozottságot és nagyon sok munkát kért tőlük a miniszterelnök. A szóvivő beszámolója szerint szó volt a gazdaság helyzetéről, a migrációs kérdésekről, a járványhelyzet kezeléséről, az oltásról, és a gyermekvédelmi törvényről is.

Utóbbival összefüggésben - az Európai Parlament napokban elfogadott állásfoglalása kapcsán - elmondta: ez egy baloldali többségű társaság, próbálnak segíteni a magyar elvbarátaiknak, de nincs jogkörük ez ügyben.

Halász JánosForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Azért is hozta meg a magyar parlament a vonatkozó törvényt, mert a gyermekvédelem ügye nemzeti hatáskör mindenütt Európában; ezt szeretnék megerősíteni a népszavazáson is, amellyel meg lehet üzenni Brüsszelnek, hogy ez csak ránk, magyarokra tartozik, ebbe nem szólhatnak bele - közölte.

Arról, hogy a népszavazás egy napon legyen-e a parlamenti választással, azt mondta: ehhez törvényt kell módosítani; a vonatkozó ellenzéki indítványt meg kell fontolni, de még nem hoztak döntést róla.

Halász János az uniós források visszatartását Magyarország zsarolásának tartja, és kijelentette: Ez ügyben harcolni fognak a végsőkig, és meg is nyerik a csatát. A politikus jelezte: a gazdasági eredményeknek köszönhetően a fejlesztési programokat saját erőből is el tudják indítani.