A Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által elmondott Őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit, a "rendőrterrort" bemutató országjáró vándorkiállítás indult útjára Vérbe fojtott köztársaság címmel a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezésében a Nemzeti Jogvédő szolgálat (NJSZ) kezdeményezésére szombaton Budapesten.

Ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője a megnyitón hangsúlyozta: azért jött létre a kiállítás, hogy emlékeztessék az embereket a 2006-ban történtekre, a békés tüntetések leverésére, azokra a napokra, amelyek a magyar történelem legsötétebb napjai közé tartoznak.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint azért jött létre a kiállítás, hogy emlékeztessék az embereket a 2006-ban történtekre, a békés tüntetések leveréséreForrás: MTI/Kovács Tamás

Gaudi-Nagy Tamás, a NJSZ ügyvezetője úgy vélekedett, hogy az elmúlt ötven év legvéresebb karhatalmi erőszakja valósult meg 2006 szeptemberében és októberében.

A vándorkiálítás, amelyet egy kamion rakterében rendeztek be, országjáró körútja során több mint 20 településen lesz látható október 23-ig.