Vérbe fojtott köztársaság - Útjára indult a 2006-os tüntetéseket bemutató vándorkiállítás

gyurcsány ferenc, öszödi beszéd, kormányellenes tüntetés Tiltakozás Demonstráció zavargás könnygáz Budapest
Budapest, 2006. október 23. Könnygázgránátot lőttek ki a tüntetőkre a Károly körúton. Folytatódtak az összecsapások a tüntetők és a rendőrök között az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által elmondott Őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit, a "rendőrterrort" bemutató országjáró vándorkiállítás indult útjára Vérbe fojtott köztársaság címmel a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezésében a Nemzeti Jogvédő szolgálat (NJSZ) kezdeményezésére szombaton Budapesten.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője a megnyitón hangsúlyozta:

azokra a napokra, amelyek a magyar történelem legsötétebb napjai közé tartoznak.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint azért jött létre a kiállítás, hogy emlékeztessék az embereket a 2006-ban történtekre, a békés tüntetések leverésére Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gaudi-Nagy Tamás, a NJSZ ügyvezetője úgy vélekedett, hogy az elmúlt ötven év legvéresebb karhatalmi erőszakja valósult meg 2006 szeptemberében és októberében.

A vándorkiálítás, amelyet egy kamion rakterében rendeztek be, országjáró körútja során több mint 20 településen lesz látható október 23-ig.