Hatéves a 888

G. Fodor Gábor Az Orbán szabály G. Fodor Gábor magyar politológus, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, Az Orbán Szabály című könyv írója
G. Fodor Gábor magyar politológus, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, Az Orbán Szabály című könyv írója
Vágólapra másolva!
A 888 a morális felháborodás lapja – az volt és az maradt is, írja G. Fodor Gábor politológus, a 888.hu főszerkesztője írásában, a lap hatodik születésnapján. Az írást teljes egészében közöljük.
Vágólapra másolva!

Ezt is megéltük – tartja a mondás. Hat éves a 888, és még mindig itt vagyunk.

De hogy mennyi mindent megéltünk már addig is, hogy ezt a töredékes mondatot leírhassuk... Volt itt már minden: migránsválság, terrorista merényletek keresztül-kasul Európában, Soros hadműveletei és STOP SOROS, a harmadik kétharmad, küzdelem a pandémiával. És a 888 mindig a jó oldalon állt, ott ahol az emberek állnak: nem kérünk a bevándorlásból, terroristából egy is sok, good bye Soros, folytassa Orbán és együtt sikerülni fog.

De most hadd mondjak valamit az alapítás mítoszáról. Az alapítás az idő kezdete. Innen indul és ide tér vissza minden, végig kötelez és nem lehet ellene fellebbezni.

2015. szeptember 18-án született meg a 888.

Szeptember 18-án, és nem véletlenül akkor, mert újat akartunk kezdeni és történelmet akartunk írni. Azt pedig mindenki tudja, hogy szeptember 17. az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének napja.

A káromlás szava, a hazug beszéd a rendszerváltás utáni magyar politika mélypontját jelenti, maga a morális bűn, a gonosz beszéd és akarat fogantatásának ideje. Tizennyolcadika pedig szimbolikus értelemben véve a másnap, a rá következő nap, a felháborodás ideje, az erőé, hogy ez így nem mehet tovább, az igazság lázadása.

Bár kilenc évvel voltunk már Őszöd után, de azt gondoltuk, hogy az indulás idejével is kifejezésre kell juttassuk a morális felháborodásnak ezt a teremtő erejét: nekünk ne hazudjatok!

A 888 tehát a morális felháborodás lapja – az volt és az maradt is.

Volt, mert így indult neki és ennek szellemében perlekedett a hazugság megannyi formájával és maradt, mert ki gondolta volna, hogy az az ember, aki annak idején elmondta az őszödi beszédet, tizenöt évvel később még mindig a baloldal vezetője lehet – ideje van tehát a felháborodásnak.

Mint ahogy ki gondolta volna, hogy mindazok, akik ennek az embernek köpönyegéből bújtak elő, tizenöt évvel a gonosz fogantatása után is szemérmetlenül képviselik és meg is hirdetik a nyílt polgárháború programját: vagyonelkobzás – akire rámutattunk, attól elkobozzuk; börtön – oda a legfőbb ügyésszel; az alkotmányos rend félredobása – kétharmad eltörlése feles törvényekkel; mit számít a jogállam – az nem korlátozhat minket.

Gonosz szavak megint. Ördögi beszéd.

De ezt már ismerjük, ilyet már hallottunk, ilyen már volt: szabad-e Belzebúbbal kiűzni a Sátánt? Szabad-e az igazságig keresztül hazudni magunkat? Nemcsak szabad, de kell is, mert egyébként soha a büdös életbe nem kerülünk hatalomra – ez maga a bolsevizmus programja. Ez Gyurcsány őszödi beszéde. Ez a Gyurcsány-fiókák 2022-es csatakiáltása.

A bolsevizmus tehát nem múlt idő és hogy ne legyen jövő idő, ezért megint ideje van a felháborodásnak, hirtelen megint dolga lett a 888-nak.

Gyertek!