Cserbenhagyással vádolnak egy 71 éves sofőrt, aki kis híján tragédiát okozott júliusban Kaposfüreden, amikor nekiütközött egy az út szélén várakozó autónak. A járműnél egy férfi éppen a fiát csatolta be a gyerekülésbe, a sérülést csak úgy tudta elkerülni, hogy fellépet a küszöbre.

Az ügy adatai alapján a 71 éves mezőcsokonyai sofőr Kaposfüreden autózott július 16-án, este 20 óra után, amikor kellő oldaltávolság megtartása nélkül próbált meg kikerülni egy, az úttest jobb szélén, szabályosan várakozó személyautót - olvasható a Police.hu oldalon. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint azonban a manőver nem sikerült, és az idős sofőr az autó bal hátsó, részben nyitott ajtajának ütközött.

Az idős sofőr az út szélén várakozó autó bal hátsó, részben nyitott ajtajának ütközöttForrás: police.hu

Az ajtó mögött éppen fiát csatolta be a gyermekülésbe egy 34 éves férfi, aki a személyi sérülést csak azzal tudta elkerülni, hogy fellépett a jármű küszöbére.

Az idős autóvezetőt a rendőrök még aznap éjjel előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi vallomása során azt mondta, hogy megijedt az ütközéstől, és ezért hajtott tovább.

– A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek – írják.