A halálból tért vissza a magyar erőemelő bajnok

Paczuk Ádám
Vágólapra másolva!
2018 nyarán szenvedett súlyos autóbalesetet a 23 éves magyar bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes erőemelő. Heteken keresztül feküdt kómában, ma viszont ismét súlyokat emelget Paczuk Ádám - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A baleset következtében a farcsontja, a bokacsontja, a kulcscsontja és az összes bordája eltört. A törött bordái átszúrták a tüdejét és több mint öt órán át volt oxigénhiányos állapotban. Harmincegy napot töltött mély kómában és lélegeztetőgépen, majd a felébredése után amnéziát kapott. Ezután hosszú időre kerekesszékbe került, mivel a rehabilitáció alatt agyvérzést kapott és a fél oldalára lebénult.

A beszédet, az írást és a járást is újra kellett tanulnia.

Ezek után a hihetetlen próbatételek után elindult a bajai II. Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokságon, ahol hat indulóból az ötödik helyen zárt. A "legnagyobb küzdő" felirattal pedig egy külön oklevelet vehetett át a hazai szövetség elnökétől.

- mondta a gádorosi erőemelő bajnok.

- tette hozzá Ádám.

Újra versenyez Paczuk Ádám. Forrás: https://www.facebook.com/183665858330869/photos/a.725159404181509/4597130943650983/

Másfél évig készült a visszatérésre, rengeteget edzett, annak ellenére, hogy a jobb oldala Ádám elmondása szerint, még mindig olyan mint egy roboté.

- árulta el a Toldi SE sportolója.

Arra a kérdésre, hogy ezen korlátok ellenére, hogyan tud ekkora súlyokat emelni, csak annyit mondott, hogy ez valahogyan megmaradt...

- mondta mosollyal az arcán Ádám.

A gyógyulsát követően a testére tetováltatta azoknak az aláírását, akiknek a legtöbbet köszönhet. A tetoválásokon szerepel az edzője, csapattársa, a tízszeres világbajnok Szabó Ágnes és Kathi Béla neve is, akivel rendszeresen tréningezik. Sőt Egervári Sándor aláírása is szerepel Ádám tetoválásai között, aki szintén átesett egy agyvérzésen.

- árulta el Paczuk Ádám erőemelő.