Szentkirályi Alexandra: Karácsony hátsó ajtókon keresztül menekül - videó

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. január 30. Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. január 30-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Hír Tv új, vasárnap 19 órakor jelentkező Magánterület című műsorának első vendége Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt, akit egy napon keresztül kísért a Hír TV stábja. A videóban nemcsak a magánéletéről árult el részleteket, hanem a munkája kulisszái mögé is betekintést engedett. Szentkirályi szerint ennek a kormánynak az az egyik erénye, hogy vissza tudta adni az embereknek az egymásba és a jövőbe vetett hitét, valamint az, hogy érdemes tervezni, és büszkeség magyarnak lenni. Azt is elárulta, mit mondott neki egy ismeretlen ember a kislánya elsőáldozását követő agapén, amely meghatározó élmény volt számára. 
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő egy napjába Ambrus-Jobbágyi Zsófia kalauzolja végig a nézőket. A műsorban láthatják, Szentkirályi Alexandra hogyan kezdi a napját reggel hat órakor, hogyan sminkeli ki magát az autóban, vagy éppen hogyan szereti inni a kávéját. Ezenfelül elmondja, miben más ő elődeihez képest, és azt is megtudhatjuk a videóból, miért szeret sokat találkozni az emberekkel, miért tartja fontosnak a kormányzati döntések jó kommunikálását az emberek felé.

Karácsony bujkál a sajtó elől

A kormányszóvivő a videóban felidézte, hogy Karácsony Gergely bujkál a sajtó elől, és hátsó ajtókon keresztül megy be az ülésterembe. Ehhez képest

Tarlós István volt főpolgármester idejében rendszeresen voltak Budapest Infók, ahol a városvezető kiállt a sajtó elé megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Ehhez képest amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, ezeknek nyoma sincs.

Az oltás működik

- mondta el Szentkirályi a koronavírus-járvány hatásaival kapcsolatban. Hozzátette:

az oltás működik, ezért nem kell még egyszer olyan leállásnak lennie, mint ezt megelőzően voltak.

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón 2021. augusztus 21-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Kormányinfók kapcsán kiemelte, hogy sehol a világon nincs még egy olyan fórum, ahol ilyen formában tájékoztatná a kormány a közvéleményt.

Védi a magánéletét

Szentkirályi azt is hangsúlyozta, hogy ő is ugyanúgy éli az életét, mint egy átlagember.

Ha szükséges, használja a tömegközlekedést, és természetesen saját maga vásárol be.

Személyes tapasztalatai alapján elmondta, hogy édesanya révén számára a digitális oktatás volt az egyik legnagyobb kihívás a korlátozások idején. A videóban kiderülnek még róla olyan részletek, amik a magánéletét érintik. Nemrégiben regisztrált a TikTokra, ahol szabadidejéről is feltölt néhány videót:

@alexandra.szentkiralyi

Elő a bakancsokkal, irány a Bükk! ##foryoupage##fyp##sport##turizmus##turazas

♬ High Hopes - Panic! At The Disco

Imád autót vezetni, és vezetés közben szívesen hallgat zenét: tracklistjén nemcsak a Tankcsapda, hanem Vivaldi és retro zenék is szerepelnek. Elárulta azt is, hogy

kislánya elsőáldozásán egy ismeretlen ember elmondta neki, hogy minden este imádkozik személyesen érte és családjáért. A kormányszóvivő számára ez meghatározó élmény volt, mivel korábban ilyet nem tapasztalt, és úgy gondolja, hogy ez egy óriási felelősség és jóleső érzés, ennek tudatában végzi munkáját minden nap.

A műsorban közkedvelt politikusok, színészek, sportolók és közéleti szereplők egy napjába leshetnek be a nézők testközelből. A műsor érdekessége, hogy kizárólag hölgyek szerepelnek benne.