Mindig fel fogunk lépni a nemzetközi szervezetekben az Izrael-ellenes kritikával szemben, mindig fel fogunk lépni az Izrael-ellenes politikával szemben, és mindig ki fogunk állni amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát a terrorszervezetekkel és azok támadásaival szemben - írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt követően közölte mindezt, hogy telefonon beszélt Jaír Lapid izraeli kollégájával, akivel először még 2013-ban találkozott. Akkor az izraeli külügyminiszter még pénzügyminiszter volt, ő pedig miniszterelnökségi államtitkár - idézte fel a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter azt írta: Jaír Lapid köszönetet mondott nekem az Izrael melletti folyamatos kiállásunkért, én pedig arról biztosítottam őt, hogy Izrael továbbra is számíthat ránk.

Mint írta: abban maradtak, hogy minél előbb igyekeznek összehozni egy személyes találkozót, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan vendégül láthatja az izraeli külügyminisztert Budapesten.