D. Csabát, vagy ahogy sokan nevezik, a csantavéri mészárost márciusban első fokon életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság. Az indoklás szerint többek között V. László megölése miatt. Az ügyben meghallgatták a férfi lányát is, akinek a vallomása után a bérgyilkos egymillió forintot utalt át neki, amiért a lány nagyon hálás volt. Akkor a lány azt mondta, édesapja gyilkosa ezzel már többet tett érte, mint az apja, akivel életében mindössze kétszer találkozott.

A Bors közben megtudta, hogy a gyilkos és a meggyilkolt férfi lánya jó barátok lettek. Utóbbi már kapcsolattartója D. Csabának, ami azt jelenti, hogy beszélhet vele telefonon, és meg is látogathatja a börtönben. A férfi ügyvédje a lapnak elmondta, hogy már találkoztak is.

D. Csabát kommandósok kísérik a bíróságraFotó: Hirling Bálint - Origo

"Egyáltalán nem csodálkozom a történteken. Vivien ott volt az ügy minden egyes tárgyalásán, így cizelláltabb képe van a történtekről. Tudja azt is, amivel mindig is érveltem, hogy sem közvetlen, sem közvetett bizonyíték nincs az ügyfelem bűnösségére.  A gyilkosságot elismerte ugyan, de csak taktikai okokból: azt szerette volna, hogy az ügyét Magyarországon tárgyalják" – mondta Gulyás Krisztián ügyvéd.

A taktikai lépéssel a férfi arra utalt, hogy más országokban is követett el gyilkosságot.

A vád szerint egy forgalmas amszterdami étteremben megölt egy horvát maffiózót, aki a holland rendőrség besúgója volt. 

D. Csaba a nem jogerős ítélet szerint legkorábban 40 év múlva szabadulhat.