Orbán Viktor fontosnak nevezte a migrációval érintett országok összefogását, a határvédelem fejlesztését, miután találkozott a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja vezetőségével.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt és Alekszandar Nikoloszki alelnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt (balra) és Alekszandar Nikoloszki alelnököt a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 21-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország támogatja Észak-Macedónia csatlakozását az Európai Unióhoz, és azt is, hogy az ország aktív részese legyen a jelenleg is zajló, Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatnak.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnökét, Hrisztijan Mickoszkit a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 21-én. A kormányfő mellett Rahói Zsuzsanna külpolitikai főtanácsadóForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megbeszélésen a fokozódó migrációs nyomásról is egyeztettek, fontosnak nevezve az érintett országok összefogását, a határvédelem fejlesztését. A koronavírus-járvány kapcsán kiemelték az oltások szerepét a vírus legyőzésében. A Fidesz elnöke biztosította támogatásáról a VMRO-DPMNE pártot az októberben esedékes észak-macedóniai helyhatósági választásokon - mondta Havasi Bertalan.