A férfi pont egy éve órákon át ivott sört és mellé pálinkát egy Csongrád-Csanád megye faluban, több helyen is. Délután aztán részegen beült a terepjárójába, és a megengednél gyorsabban haladva áttért az út baloldalára és fékezés nélkül elütötte egy ott szabályosan haladó motorost. Olyan részeg volt, hogy észre sem vette, hogy a motoros meghalt.

A terepjárós olyan részeg volt, hogy a karambol után csak segítséggel tudott kiszállni a kocsiból. Ezután valahogy odament a sérült motoroshoz, aki a szántóföldön feküdt eszméletlenül, és közölte vele, hogy keljen fel.

Mikor az arra járók közölték vele, hogy ne mozgassa a súlyosan sérült férfit, anélkül, hogy mentőt vagy rendőrt hívott volna, egész egyszerűen elsétált. Még azt sem várta meg, hogy más hív-e segítséget, vagy, hogy van-e valaki a helyszínen, aki tud segíteni a súlyosan megsérült motorosnak.

Akkor ugyan egy időre elrejtőzött, de másnap feladta magát a rendőrségen.

Akkor tudta meg, hogy az elgázolt férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy még a helyszínen meghalt.

Később az is kiderült, hogy

a részeg gázolónak jogosítványa sem volt, azt korábban pont azért vették el, mert akkor is részegen vezetett, és azután is rajta kapták, hogy ittasan vezet. mindezeken felül a szakértő vélemény a vezetésre egészségügyileg alkalmatlan.

A gázoló ellen most vádat emeltek.