Hazánk lesz a házigazdája az egyik legrangosabb, konzervatív konferenciának  2022 tavaszán - jelentette be Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a mai sajtótájékoztatón. 

A Conservatice Political Actions Conference (CPAC) nevű amerikai konzervatív rendezvénysorozat, amelyet 1974 óta szervez meg az American Conservative Union. A rendezvényen korábban felszólalt Donald Trump, Ronald Reagan és George W. Bush is.

Szánthó Miklós szerint az Alapjogok Központtal együtt megrendezett rendezvénysorozat célja, hogy megtalálják azokat a közös pontokat, amik határokon át összekötik a magyar és amerikai konzervatív választókat.

Az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta, leginkább a haza- és a családszeretet az, ami erős mindkét közösségben. Szánthó szerint, 

 Az úgynevezett progresszív szemlélet próbálja mindezen értékeket lerombolni

Amerikában ugyanazokkal az eszközökkel próbálják a konzervatív eszméket eltörölni, amikkel Európában is: azaz a migrációval,a genderkérdéssel, az eltörlés kultúrájával. A haladő erők célja mindazon szokások, hagyományok eltörlése, amin kultúránk alapul.

 Hazánkban negyven évvel a kommunizmus után egy újfajta marxizmussal szembesülhetünk, amely most Nyugat-Európából jön

- mondta az igazgató.

Magyarországra érkezik a CPAC, az amerikai republikánusok legnagyobb rendezvénysorozata. MTI/Soós LajosForrás: MTI/Soós Lajos

 Ennek ellenére,

 mind Amerikában, mind Magyarországon érzékelhető egy konzervatív reneszánsz, ellenforradalom

Ennek a konzervatív újjászületésnek a jegyében a rendezvénysorozat szervezői várják a világ minden tájáról a konzervatív politikusokat, gondolkodókat, újságírókat és elemzőket. Szánthó Miklós zárásképpen hozzátette:

 Magyarország ennek a konzervatív megújulásnak lehet a motorja, ezért nagyon örülünk, hogy nálunk rendezik meg Európában először a CPAC-et

Dan Schneider, az American Conservative Union ügyvezetője igazgatója üdvözölte, hogy hazánk ad otthont a rendezvénynek, hiszen a magyarok őrzik a múltat, a múlt fontos értékeit, ugyanakkor készen állnak a megújulásra is. 

 Az, hogy Donald Trump eljön-e a konzervatív rendezvényre, még a jövő nagy kérdése, de a cél az, hogy a világ minden tájáról itt legyenek a konzervatív vezetők az együttgondolkodás reményében.

Donald Trump a CPAC kongresszusánForrás: AFP/2021 Getty Images/Joe Raedle