Magyarországra hozza az Alapjogokért Központ Amerika legnagyobb konzervatív rendezvényét, a Conservative Political Action Conference-t

Vágólapra másolva!
2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.
Vágólapra másolva!

Szánthó Miklós elmondta: a Központ kapcsolata az ACU-val már több mint 2 évre nyúlik vissza, a tavaly évi eleji washingtoni CPAC-en ő és Kovács István is jelen voltak. A Központ igazgatója hozzáfűzte: az ACU az egyik legnagyobb amerikai jobboldali szervezet, az általuk 1974 óta megrendezett konferenciákon

minden alkalommal felszólalt az aktuálisan hivatalban lévő republikánus elnök és mára egyértelműen a CPAC a tengerentúli jobboldal legnagyobb seregszemléje.

„Nagyon határozott célunk van a CPAC Magyarországra hozásával: összekapcsolni az amerikai és az európai konzervatív reneszánszt, újjáéledést." Hozzátette: életmódunk átfogó támadás alatt áll az Atlanti-óceán mindkét partján, mert „a liberálisok és szocialisták globális össztűz alá vették nem csak a nekik nem tetsző véleményeket, de a család, a nemzet és a szuverén államiság intézményét is: ma már nyugaton nem a szabadság, hanem az érzékenység tisztelete dívik".

Dan Schneider és Szánthó Miklós Forrás: Origo

De mivel e totalitárius ideológiák jelenleg a legszélsőségesebb formájukban nyilvánulnak meg, velük szemben konzervatív ellenreakció van kialakulóban. Az USA-ban ennek szimbóluma a CPAC és a jövő márciusi budapesti eseményen is Észak- és Dél-Amerika, Európa és Ázsia vezető konzervatív politikusai, gondolkodói, újságírói és influenszerei fognak részt venni, megmutatva, hogy a nemzeti erők igenis képesek egymást támogatni nemzetközi szinten is.

Dan Schneider, az American Conservative Union ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 6 évvel ezelőtt kezdtek el a tengerentúlon CPAC konferenciákat rendezni. Volt már CPAC Ázsiában, Dél-és Észak-Amerikában és Ausztráliában is. „Európából már több ország bejelentkezett ugyan, hogy szívesen rendeznék meg az eseményt a saját országukban, azonban az ACU kitartott azon álláspontja mellett, hogy kizárólag olyan országnak adja oda a szervezés jogát, amely elkötelezett a nemzeti szuverenitás és a hagyományos értékek megőrzése mellett.

Ezért is gondoljuk azt, hogy Magyarország az az ország, ahol a leginkább érdemes egy európai CPAC-ben gondolkodni" – tette hozzá az ügyvezető.

Kiemelte továbbá, hogy az Alapjogokért Központ az a szervezet, ami megalakulása óta elkötelezett a nemzeti identitás, szuverenitás és a zsidó-keresztény társadalmi hagyományok védelme iránt. „A hagyományos identitás válságát éljük szerte a világon, melyre csak úgy adhatunk hathatós választ, ha összefogunk és visszatérünk a gyökerekhez" – emlékeztetett a sajtótájékoztató végén Schneider.