A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió forint összegű otthonteremtési támogatásban. Új lakóingatlan építésre ötmillió, felújításra pedig 1,5 millió forintért pályázhattak a Felcsúton és Alcsútdobozon élő, gyermeket nevelő párok - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt 2017-ben hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy olyan életkezdési lehetőséget adjon a térségben élő fiataloknak, amellyel megalapozhatják jövőjüket, otthont teremthetnek családjuknak.

Új lakás vásárlására vagy építésére a 35 évnél fiatalabb házaspárok vagy élettársak pályázhattak ötmillió forintnyi támogatásra, használt lakásra négymillió forint volt a felső határ. A pályázat nyertesei ennek fejében vállalták, hogy legalább tíz évig otthonuk lesz a település.

A már lakóingatlannal rendelkező fiataloknak az alapítvány 1,5 millió forint értékben nyújt otthonbővítési, felújítási segítséget hasonló feltételekkel, esetükben az életkor felső határa 40 év volt.

A Váli-völgyben élő fiatalok közül ezúttal a Felcsúton és Alcsútdobozon élők jelentkezhettek a támogatásra, a beérkezett pályázatokból 31 kérelmet támogatott összesen 67,5 millió forint összegben az alapítvány.

IllusztrációForrás: Andor Bujdoso

A támogatói okiratot a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át a szerencsések Homlok-Mészáros Ágnestől, a kuratórium újonnan kinevezett elnökétől.

Az otthonteremtési támogatáson túl az alapítvány ösztöndíjjal segíti az Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Kajászón és Vértesacsán élő, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő általános és középiskolai diákokat is. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az elmúlt öt évben összesen 612 millió forinttal segítette a családokat - írták a közleményben.