Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút, 230 millió forint kormányzati támogatásból - mondta szerdán Nagykovácsiban a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén című pályázat részeként megvalósult kerékpárút átadóünnepségén jelezte, hogy a kormányzati támogatáshoz Nagykovácsi önkormányzata is hozzájárult 10 millió forinttal.

Közölte, 2010 után 1600 kilométer kerékpárút építése valósult meg, és már megvan 2000 kilométer turisztikai út nyomvonalának kijelölése is.

A forrásokat folyamatosan biztosítja és - amennyiben szükséges - növeli is a kormány, 2014-től 2021-ig meghaladta a 200 milliárd forintot a kerékpárutak fejlesztésére fordított kormányzati hozzájárulás - fűzte hozzá az államtitkár.

A kerékpározással még az egészségünkért is sokat tehetünk

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy ha ma valaki Budapesten vagy más nagyvárosban próbál meg közlekedni, akkor "észre kell vennie", hogy

a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli.

Révész Máriusz: ha ma valaki Budapesten vagy más nagyvárosban próbál meg közlekedni, akkor észre kell vennie, hogy a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli (illusztráció)Fotó: Hirling Bálint - Origo

Kitért arra is: nem elhanyagolható, hogy a kerékpározással még az egészségünkért is sokat tehetünk egy olyan világban, ahol nehéz időt szakítani a testmozgásra.

Bizonyos statisztikák szerint ha valaki egy héten két és fél órát mozog, akkor az egészségben eltöltött éveinek a száma 4,2-vel növekszik - fűzte hozzá a politikus.