Mike Pence: Orbán Viktor a családpolitikát tette kormányprogramja legfontosabb részévé

Vágólapra másolva!
A család világban betöltött szerepének növeléséről beszélt Mike Pence volt amerikai alelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban.
Vágólapra másolva!

Kifejtette: Ferenc pápa szavaival élve a család jóléte meghatározó a világ jövője szempontjából, ezért azoknak, akik részt vesznek a demográfiai csúcson, mind ezt kell képviselniük, hogy vissza kell vezetniük a világot abba az állapotába, amelyben a család volt a legfontosabb.

"A világot egyik válság éri a másik után, és ezek között van az, amelyről ma itt beszélünk, amely szíven szúrja civilizációnkat, a család intézményének válsága, az egyre kevesebb házasságkötés, az egyre több válás, az egyre több abortusz" - jelentette ki Pence.

- tette hozzá.

Kiemelte, a globális elitben közmegegyezés van arról, hogy a család intézménye nagyon sok szempontból idejétmúlt, szükségtelen. Azt mondják, a családnak ma már másodlagos szerepe van az államhoz képest, de éppen az a tény, hogy az állam kiszorítja a szülőket a gyerekek neveléséből, bizonyítja, hogy az elsődleges szerep a családot illeti meg - tette hozzá, megjegyezve: Közép- és Kelet-Európa nemzetei tudják, milyen elnyomás alatt élni, hiszen megtapasztalták ezt, amikor még a vasfüggöny mögött voltak; tudják, milyen társadalmi kísérletek áldozatainak lenni, működésképtelen társadalomban élni; tudják, milyen az, amikor a gondolatrendőrség elárasztja az embereket olyan üzenetekkel, amelyek szembemennek a józan ésszel. A Szovjetunió és csatlós államainak vezetői cselekedeteik révén megtanították az embereknek, hogy ha szabadságot, függetlenséget, demokráciát akarnak maguknak, akkor meg kell védeniük a hazájukat az elnyomóktól - mondta.

- szögezte le Pence.

"Mindig azt vallottam, hogy egy társadalmat az alapján kell megítélni, hogy hogyan bánik a legelesettebb tagjaival, és mit tesz azért, hogy minél több gyerek szülessen, megszülessen, amelyik megfogant, és hogyan lép fel az abortusz ellen" - mondta.

Úgy fogalmazott: a fejlett világban - beleértve az Egyesült Államokat - ötven éven át "megtagadtuk az élethez való jogot azoktól a gyerekektől, akiket nem hagytunk megszületni". A Trump-Pence kormány azonban kiállt az élet méltósága mellett, és nem finanszírozta tovább a művi terheségmegszakításokat.

Ez jelentős mértékben hozzájárult ahhoz a demográfiai változáshoz az Egyesült Államokban, amely most tapasztalható - fűzte hozzá.

"Azt hallom, hogy itt, Magyarországon szintén jelentősen, az utóbbi években évente 30 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma a családokat támogató intézkedések hatására. Magyarországon és másutt is ebben a térségben látni bizonyítékát annak, hogy megfelelő vezetéssel és megoldásokkal meg lehet fordítani a demográfiai hanyatlást" - jelentette ki Mike Pence.