Lagzi Lajcsi most nem áramot lop, hanem a világ legjótékonyabb emberének mutatja magát, hátha ezért nem kell börtönbe mennie

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Még azelőtt szeretne segíteni a rászorulókon Lagzi Lajcsi, hogy jogerősen elítélnék, legalábbis ezt állítja. Nagy valószínűséggel abban bízik, hogy így enyhébb ítéletet kap. Első fokon már elítélték, két év tíz hónapot kapott. Ha legalább tíz hónappal kevesebbet kap jogerősen, akkor már a bírón múlik, hogy letöltendő börtönre ítéli a zenészt, vagy felfüggesztett ad neki, és így Lajcsinak, aki évekig lopta a vizet, a villanyt és a gázt, nem kell börtönbe mennie.
Vágólapra másolva!

"Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon"
– ezt mondta a Blikknek Lagzi Lajcsi, akit egy hete első fokon, víz-, gáz- és áramlopás, és hivatali vesztegetés miatt két év tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek.

A zenész úgy tűnik, most jó cselekedeteivel próbálja megenyhíteni a másodfokon eljáró bíróságot, abban bízva, hogy a jogerős döntés számára kedvezőbb lehet.

Lagzi Lajcsi legutóbb szabadon kisétálhatott a bíróságról Fotó: Csudai Sándor - Origo

Noha a vád szerint Lajcsi akár súlyosabb ítéletet is kaphatott volna, a két év tíz hónapból minden bizonnyal azért szeretne faragni, mert felfüggesztett büntetést csak akkor kaphat, ha az ítéletben két évnél kevesebb börtönbüntetés szerepel. Igaz, ha ilyen ítéletet kap, az sem jelenti azt, hogy biztosan nem kell börtönbe mennie, ennek csupán az elvi lehetősége van meg, a végső szót a bíró mondja majd ki.

Mindenesetre a zenész vasárnap a budaörsi használtcikk piacon árulja megunt, vagy eladásra szánt dolgait, és a pénzt, amit kap, állítása szerint jótékony célra ajánlja fel.

"Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak. Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul".

A zenész azt mondja, ezen felül 10 millió forinttal fogja segíteni a rászorulókat, igaz, csak akkor,

ha sikerül eladni 165 millió forintért hirdetett

tizennyolc szobás mocsai vendégházát. Vagyis - átlátszó módon - pont akkor jutott eszébe jótékonykodni, miután első fokon letöltendő börtönt kapott.