Elhagyta a kutyáját védő férfit halálra késelő gyilkost a barátnője, aki vele volt, amikor ölt

Budapest, 2020. április 3. Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit. Egy háromfős társaság egyik tagja szúrt meg egy 25 éves férfit a 28-as villamoson, majd a helyszínről elmenekült. A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, a sérüléseibe belehalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egymásra sem tudtak nézni a kőbányai villamoson elkövetett gyilkosság gyanúsítottjai. A nő már azt is bánja, hogy megismerte akkori szerelmét, a gyilkost, L. Jánost - írja a Bors. Megkezdődött a 28-as villamoson meggyilkolt férfi tárgyalása.
Vágólapra másolva!

Néma csöndben, egymástól tisztes távolságra foglalt helyet a tárgyalóban az a két férfi és az a nő, akik a tavalyi, 28-as villamoson elkövetett gyilkosság miatt álltak a bíróság elé.

Min ahogy arról az Origo is beszámolt, két férfi, Gábor és Márk hazafelé tartottak a villamoson Gábor kutyájával, Pepsivel, amikor felszállt a járatra L. János, D. Károly, és János akkori barátnője, D. Éva. A hajléktalanként élő trió minden áron meg akarta simogatni a kutyát és becsmérlő megjegyzéseket is tettek az állatra, mire Gábor megkérte őket: ne bántsák a kutyáját, és a járványügyi szabályok miatt se simogassák meg.

János erre kést rántott, és először nekiment Gábornak, majd késével mellbe döfte a férfit, míg Károly Márkot ütötte le.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A hármas ezután elrohant, magára hagyva a haldokló Gábort, aki utolsó szavaival is kutyáját kereste. A gyilkosság után hamar elfogták őket, a két férfit előzetesbe helyezték, míg a nőt, aki az eset után elrejtette a kést, szabadlábon hagyták, bár később egyszer megszökött.

A három fiatal a tárgyaláson nagy távolságra ült egymástól. A nő elmondta, hogy már nem alkot egy párt Jánossal, pár hónapig voltak együtt, és már ezt is megbánta:

– mondta lehajtott fejjel Éva. "Már azt sem tudom, miért szerettem bele Jánosba. Alig pár hónapig voltunk együtt, de már bánom. Szeretnék már túl lenni ezen az egészen" – szögezte le a nő.

2020. április 3. Budapest, Orczy tér Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A tárgyalásra azonban két ügyvéd sem jött el, egyik elérhetetlen volt, míg a másik rossz bíróságra ment, így nem történt előrelépés az ügyben.

A perre eljött Gábor gyászoló testvére, József is, aki először nézett szembe a gyilkosokkal.

A tárgyalást október elején kezdik el.