Három éven keresztül terrorizálták és szedték el a pénzét a kisbéri férfinak

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A két férfi évekig fenyegetéssel és erőszakkal vett rá egy közmunkást, hogy adja oda nekik a fizetését, akinek emiatt veszélybe került a megélhetése, és a helyi lakosok szerveztek számára gyűjtést. Az egyik férfi ezenkívül egy másik kisbéri lakost is megfenyegetett, és pénzt követelt tőle. A komáromi bíróság ezt a férfit 7, társát pedig 4 és fél év börtönre ítélte elsőfokon, ám az ügyész szerint ennél mindketten súlyosabb büntetést érdemelnek.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2016. és 2019. között

legalább 15-ször követelt egy kisbéri férfitől több, mint 10 ezer forintot. Ha a férfi nem adott nekik, veréssel és fenyegetéssel kényszerítették.

Egyszer azt is ígérték neki, hogy elviszik Budapestre, ahol megkapja – a valójában nem is létező – tartozását. Ezt követően

30.000 forintot kértek a tőle a budapesti útra, azonban a lakóhelyének közelében kitették azzal, hogy majd visszamennek érte, amit nem tettek meg,

így Budapestre sem vitték el.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A két férfi közül az egyik

2017. nyár végén egy másik helyitől 10.000 forintot kért kölcsön. Miután közölte, hogy nincs pénze, azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri, kezét-lábát összetöri. A megfenyegetett ember ekkor félelmében átadott 10.000 forintot a férfinak, és el is költözött a kisbéri lakásából.

A két férfi ellen zsarolás, fenyegetés, rablás, és csalás miatt emeltek vádat.

A bíróság az egyik férfit 7, míg a másikat 4 és fél év börtönre ítélte elsőfokon.

Az ítélettel szemben

az ügyész súlyosbítás, míg a két férfi, és ügyvédeik enyhítés érdekében fellebbeztek.