Összesen négymillió forintot csalt ki a gyanú szerint egy szolnoki ügyvéd egy férfitól. És egy fazék birkapörköltet. Mindezt azért, hogy a férfi lányának, és testvérének ne vegyék el a jogosítványát. Mind a két esetben azt mondta, le tudja fizetni a bírót, és, hogy minden el lesz rendezve.

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen azután indul eljárás, hogy balesetet okozott, aztán segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az apa 2011-ben ezután bízta meg ismerősét, egy szolnoki ügyvédet lánya védelmével.

A gyanú szerint az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kettő millió forintért, elintézi, hogy ne vegyék el a lány jogosítványát, és csak pénzbüntetést kapjon. Az ügyvéd ezen felül – azt állítva, hogy azt az bírónak fogja elvinni – kért egy fazék birkapörköltet is.

képünk illusztrációForrás: MTI/Oláh Tibor

2014-ben a férfi testvérét ittas vezetés miatt ítélték pénzbüntetésre, és vették el a jogosítványát egy évre. Az ítélethirdetés után a férfi ismét felvette a kapcsolatot az ügyvéddel azért, hogy ebben az ügyben is segítsen. Az ügyvéd akkor kétmillió forintot kért azért, hogy elintézze, hogy a jogosítvány megmaradjon. Arról nincs információ, hogy birkapörköltet ismét kért-e.

Az ügyvédet közben más ügy miatt már letartóztatták, most befolyással üzérkedéssel gyanúsítják.