Geda Regina rendőrnő szabadnapján mentett életet, amikor észrevette, hogy egy autó felborult, egy másik pedig az út menti árokban fekszik. Azonnal cselekedett - írta meg a Bors.

Regina nemrég végzett a rendészeti középiskolában, és jelenleg a budapesti VIII.kerületben teljesít szolgálatot, ahol többször is szükség volt határozott fellépésére. 

Eddig életveszélyes helyzettel még nem találkozott, nem számított rá, hogy ez éppen a szabadnapján fog mindez megváltozni.

Családjával vidékre utazott kirándulni, éppen Zsámbék közelében jártak, amikor észrevette a balesetet szenvedett autókat. Rögtön félreállt.

Több másik autóssal együtt próbált segíteni a bajbajutottakon, azonnal felismerte, hogy frontális ütközés történt és nagy lehet a baj.

Regina az autók utasait megkérdezte, tudják-e mozgatni a végtagjaikat. Mikor kiderült, hogy egyik esetében sem kell gerincsérüléstől tartani, a nevelőapja segítségével kihúzta őket az autókból.

Egy idős férfi azonban erősen vérzett, és már ájulás közeli állapotba került. Regina szorítókötést alkalmazva próbálta elállítani a vérzést, amíg meg nem érkezett a segítség.

Geda Regina rendőr őrmestert a gyors és szakszerű segítségnyújtásért, és helytállásáért Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette.