Nem tartja helyénvalónak, hogy „a magyar politika nettó hazudozásról szól", ezért egy informátor az Origo szerkesztőségéhez is eljuttatott egy belső levelezést, melyből kiderül, hogy az előválasztást lebonyolító aktivisták és politikusok is tisztában voltak azzal, hogy az előválasztás informatikai rendszere azért omlott össze már az első napon, mert az nem megfelelően volt kifejlesztve. Vagyis a Gyurcsány-show felelősei képtelenek voltak normálisan megszervezni az előválasztást. A kiszivárgott belső levelezésből kiderül, ezzel Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely párttársa is tisztában volt, mégis azt hazudta a Facebookon, hogy "a Fidesz embereinek szervertámadása" áll a leállás mögött. Felmerül a kérdés: hazudott-e mást is a Párbeszéd az előválasztás során? Megkérdeztük azt is a Párbeszédtől, indul-e etikai vizsgálat Szabó Tímea ellen és maradhat-e társelnök és képviselő.

Ahogy azt megírtuk, szerdán az Origo szerkesztőségének is eljuttattak több képernyőmentést, amelyek egy baloldali, „előválasztási" Facebook-csoportból származnak. Az informátor azt mondta, azért tartotta helyesnek ezt a lépést, mert nem tartja helyénvalónak, hogy „a magyar politika nettó hazudozásról szól".

A csoportnak közel 300 tagja van: a Gyurcsány-show levezénylői, aktivisták, egykori választási megfigyelők és a Párbeszéd több tagja, köztük 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. 

A képernyőfotókból kiderül, hogy még a baloldali szavazók, sőt aktivisták sem hitték el, hogy az előválasztás első napján azért omlott volna össze az informatikai rendszer, mert terheléses támadás érte. Sőt, pontosan tudták, hogy az összeomlás a dilettáns informatikai fejlesztés eredménye.

Mint ismert, szeptember 18-án, szombaton reggel kezdődött a Gyurcsány-show legújabb felvonása, az „előválasztás", fél 11-re azonban összeomlott az online szavazás informatikai rendszere, ezért később már személyesen sem lehetett szavazni, és 

végül két napba telt, mire helyre tudták állítani a rendszert, és folytatódhatott a „voksolás". 

Akkor az ellenzéki pártok eleinte összevissza nyilatkoztak arról, hogy a „nagy érdeklődést" nem bírta az informatikai háttér. Később azonban már terheléses támadásról kezdtek hazudozni, és egy közös nyilatkozatot is kiadtak, amiben arról írtak, hogy a hatalom emberei megijedtek, és a „Karmelita kolostor urainak offenzíváját" emlegették.

Szabó Tímea, Karácsony Gergely párttársa Facebook-oldalán egyenesen „a Fidesz embereinek szervertámadásáról" írt. 

A belső levelezésből azonban egyértelműen kiderül, mindez hazugság volt, és ezt Szabó Tímea is tudta. 

Ahogy az egyik hozzászóló írja, 

Teljes káosz, pár embert tudtunk leszavaztatni 8 óta... Az idő 90%-ában szét van rohadva a rendszer. Ha a Fidesz ügynökei csinálták volna direkt így nekünk a cuccot, akkor sem lehetne szarabb. 

Erre ráadásul egy szervező válaszol, egyértelműen beismerve, hogy ők a felelősök: 

Nem győzünk elnézést kérni. Nagyon gáz. 

Forrás: Origo

Egy másik kommentelő is egyértelműen a szervezőt, az aHang nevű Soros-szervezetet teszi felelőssé. Mint írja: 

...Szar az egész, igazán köszönhetjük az ahang informatikusainak... 

Az egyik hozzászóló pedig arra az álhíre, hogy „a Fidesz részéről terheléses támadás történt", azt írta: 

Ne már, ez ciki, be kell vallani, hogy lefagyott. De más is kínosnak találta a „túlterheléses-támadásos" magyarázkodást, mint írta: 

Kajak ezt hazudjuk?"

Forrás: Origo

A levelezésből tehát egyértelműen kiderül, hogy 

Szabó Tímea hazudott a választóknak, 

amikor „a Fidesz embereinek szervertámadásáról" és „a hatalom demokrácia elleni támadásáról" vizionált Facebook-oldalán.

Szabó Tímea és Karácsony GergelyFotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek után felmerül a kérdés, hogy 

hazudott-e mást is a Párbeszéd az előválasztás során. 

Ezzel kapcsolatban az Origo a Párbeszéd sajtóosztályához fordult. Szerettük volna azt is megtudni, hogy Szabó Tímea bocsánatot kér-e hazugságáért, és hogy indítanak-e ellene etikai vizsgálatot. Arról is érdeklődtünk, hogy ezek után is maradhat-e a párt képviselője. Megkérdeztük azt is, hazudott-e másban is a párt.

Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.