Az ózdi Gyurcsány-show szervezője szenvedett balesetet az M3-as autópályán

Vágólapra másolva!
A botrányos ózdi Gyurcsány-show szervezője, koordinátora az a férfi, aki szerdán este BMW gépkocsijával súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében – tudta meg a PestiSrácok. A balesetről az Origo számolt be elsőként. A sérült autóban több köteg „előválasztási" szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt. A PS szerint nem helyi, hanem vélhetően olaszliszkai romák egy csoportja akadályozta a Gyurcsány-show sátránál, hogy leadják voksukat azok, akik nem a náci karlendítő Farkas Péter Barnabás jobbikos politikust – a Jobbik, valamint a DK, a Momentum, az LMP és az MMM jelöltjét – támogatják. A történtekről tanúskodó fotókon több helyen is felismerhető B. László. Ő lehetett az, aki a Jobbik megbízásából koordinálta az előválasztási komédiát Ózdon. Az egyik önkormányzati képviselő konkrétan azt állítja, B. László rendelte a komédiát akadályozó romákat Ózdra. B. Lászlóról még azt kell tudni, hogy ő is politizál, mégpedig Hódmezővásárhely baloldali polgármesterének a mozgalmában (MMM).
Vágólapra másolva!

„Gödöllő térségében szerdán este történt egy baleset az M3-son. Az ütközésről készült képekről kiderül, hogy az autóban a baloldali előválasztási bohóckodás szavazólapjait szállították, mivel azok teljesen szétszóródtak az úton" – írta meg elsőként Origo.

A kép jobbszélén vannak a szétszóródott szavazólapok Forrás: PMKI ASZÓD ÖRS/ BALESET-INFO.HU

Információink szerint a szavazólapok Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származhatnak, ugyanakkor

a Gyurcsány-show „szabályzata" nem teszi lehetővé, hogy az előválasztási komédia közben ilyen módon szavazólapokat szállítsanak.

Érthető, ugyanis ha az urnákat utaztatják a szavazás közben, azokhoz rendkívül könnyű lenne hozzáférni és a voksolás eredményét manipulálni. A Bennfentes.net másnap kereste fel a helyszínt, ahol még mindig szanaszét hevertek a szavazólapok, de nemcsak azok, hanem választási szórólapok is.

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy

a BMW-t egy ózdi férfi, B. László vezette, aki nem más, mint a botrányok alatt roskadozó ózdi Gyurcsány-show koordinátora.

A szakállas, fiatal férfi több fotón is látható azok közül, amelyeket a PestiSrácok.hu hozott nyilvánosságra annak kapcsán, hogy ózdiak állítása szerint napokon keresztül idegen romák egy csoportja akadályozta az embereket szavazatuk leadásában a sátornál.

Az egyik sértett azt állította:

miután kiderült, hogy nem a jobbikos Farkas Péter Barnabásra akar szavazni, egyszerűen megfogták a grabancát és kitették a sátorból.

Lefényképezte B. Lászlót, a fotót kitette a Facebookra és azt írta mellé: ez a férfi távolította el a sátorból. Azt is sejtette, hogy a történtekhez a Jobbiknak lehet köze.

A fotón B. László, az ózdi előválasztás koordinátora. Ő szenvedett balesetet az M3-as autópályán Forrás: PS/FACEBOOK

B. László szerepel egy másik ózdi férfi fotóin is, aki roma verőemberekről panaszkodott.

B. László áll a jobboldali fotó közepén, egy sárga autó mellett az események helyszínén Forrás: PS/FACEBOOK

Egy nappal később Fidrus Péter, egy, a Jobbikból korábban kilépett ózdi önkormányzati képviselő is megszólalt. Facebook-oldalán arról írt, hogy

a roma csoportot B. László szervezte a városba, illetve, hogy B. Lászlót a Jobbik bízta meg a Gyurcsány-show koordinálásával.

Ezt Farkas Péter Barnabás, valamint segítői, jobbikos társai is tudták. Sajnálatos módon B.-t hajnalban súlyos autóbaleset érte, ezért állt ma le Ózdon a szavazás is – olvasható Fidrus posztjában.

A baloldali fotó bal szélén B. László áll, jobb oldalon pedig profilból egy Farkas Péter Barnabásra megszólalásig hasonlító férfi. Hiába kérdeztük meg tőle, ő van-e a képen, a kérdésre nem reagált Forrás: PS

Az ózdi előválasztási komédia egyébként is kezd tragédiába fordulni. A roma balhé után ugyanis egy 2018-ban, Lengyelországban készült fotó is előkerült Farkas Péter Barnabásról, amelyen

a politikus náci karlendítés közben látható, a háttérben pedig Dávid-csillag és „Jude", azaz „zsidó" felirat található.

Erről az Origo itt számolt be.

A PS szerint

Ózdon azt beszélik, hogy szerda este valamilyen közös bulit tartottak a baloldali pártok helyi potentátjai, amelyen állítólag ott volt B. László is.

Innen indult útnak valamiért az éjszaka közepén Budapestre az ózdi urnákkal. Reggel a polgármesteri hivatal közelében álló sátornál csak azt látták az oda érkezők, hogy az előválasztási komédia szünetel.

Többen arról beszéltek, hogy állítólag eltűnt az urna.

Később derült ki, hogy az előválasztás koordinátoránál volt, aki az éjszaka közepén súlyos autóbalesetet szenvedett.

Megkereste a portál B. László Facebook-profilját és összehasonlították a birtokukban lévő, romák körül látható férfi képével. Az azonosság nem kérdéses...

Közösségi oldaláról az is kiderül, hogy B. László sem pusztán koordinátor; ő maga is politizál a hódmezővásárhelyi baloldali polgármester, Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben.

Találtak több fotót is az oldalán, amelyen az MMM logó látható. Többek közt a profilképe is ilyen...

Az Origo erről azt írta:

a balesetet szenvedett BMW-ben nagyon sok készpénz is volt. A PestiSrácok pedig úgy tudja, hogy több millió forint is lehetett.

Farkas Péter Barnabást már korábban megkereste a portál, de egyetlen mondattal rázta le magáról a kérdéseiket. Azt kérdezték a PS újságírói, hogy mi köze az „előválasztást" akadályozó romákhoz, és ő látható-e az egyik, a szerkesztőségünk birtokába került fotón azzal a férfival, akit a voksolást akadályozó romák vezetőjeként írtak le a panaszosok. Farkas azt felelte, hogy bizalommal forduljanak a Jobbik sajtóosztályához.

A Jobbik hallgat

Így is tettek a PS munkatársai, de a Jobbik sajtóosztályától nem kaptak választ.

A fejlemények tükrében újra írt nekik a PestiSrácok és megkérdezték: a Jobbik milyen kapcsolatban áll B. Lászlóval, a Jobbik bízta-e meg a férfit az ózdi előválasztási komédia koordinálásával? Amennyiben B. László kvázi hozzájuk tartozik, a férfi megbízást teljesített, vagy saját szakállára rendelte Ózdra a roma csoportot, akik az előválasztást akadályozták? Arra is kíváncsiak voltak, hogy az ózdi botrányok hatására visszaléptetik-e Farkas Péter Barnabást a jelöléstől és lesznek-e következményei a történteknek, ide értve a karlendítős fotót is.

Megkereste a portál a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahol az M3-as autóbaleset körülményeiről elmondták, hogy

jelenleg a közlekedés szabályainak megsértése miatt van folyamatban eljárás.

Az autóban egy ember utazott, a sofőr; bár valóban kerestek egy másik személyt is a helyszínen, nem találtak senkit. A gépkocsit vezető férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, állapota nem tette lehetővé, hogy megszondázzák, az ilyen esetekben laborvizsgálatot végeznek; ez alapján derülhet ki, ha esetleg ittas volt a sofőr. Erről egyelőre azonban nincs adat.