A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki márciusban Tatabányán egy fejszenyéllel úgy elverte két ismerősét, hogy az egyik a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott ennek.

A megalapozott gyanú szerint március 12-én délután, Tatabányán egy férfi egy 1,3 méter hosszúságú fejszenyéllel a fején és egész testén megütött egy másikat, akinek emiatt életveszélyes koponyasérülése lett. 

Ezen túl március 27-én este egy másik emberre is rátámadt, mert az engedély nélkül elvitte az autóját, amit összetört. A gyanúsított ököllel és fejszenyéllel hosszabb ideig verte a fején, és az egész testén áldozatát. A megtámadott embernek koponyaűri vérzéses sérülése keletkezett és a kórházban meghalt.

A férfit halált okozó testi sértés, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára március 30-án egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának még három hónappal történő meghosszabbítását tekintettel arra, hogy az ő esetében továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy ha szabadlábon védekezhet, újabb, személy elleni erőszakkal, illetve felfegyverkezve elkövetett, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott ennek az indítványnak és december 30-ig meghosszabbította a támadó letartóztatását.