Aljas indokból elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt ítélhetnek el egy férfit, amiért megölt egy nőt, aki rájött, hogy gyerekekkel fajtalankodik. A férfi tárgyalása pénteken folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken. 

Egy férfi Budapesten megismerkedett egy másik férfival. Összebarátkozott vele és a rokonaival is. Különösen az ismerőse lányának kisgyerekével alakított ki szorosabb viszonyt, akinek programokat szervezett, ajándékokat vásárolt, majd egy idő után, havonta kétszer-háromszor a budapesti lakásába is elvitte aludni. Miután 2017-ben a férfi megvált a fővárosi lakástól és szívességi lakáshasználóként az ismerőséhez költözött, a házigazdát és családját időnként pénzzel segítette. Tekintettel a jó viszonyra, a házban élő gyermekeket a szüleik többször elengedték a férfivel különböző programokra.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

2016 nyara és 2019 decembere között saját lakásában és albérletében, illetve az ismerőse otthonában 

a férfi az egyik rábízott kisfiút többször megerőszakolta. 

Egyszer sem felejtette el figyelmeztetni áldozatát arról, hogy ne beszéljen az aktusokról a szüleinek. Tavalyelőtt 

a férfi egyik ismerőse kislányával maradt kettesben, akit szintén megerőszakolt. 

Ekkorra a férfi és ismerősének élettársa között a jó viszony megromlott. Többször összevesztek, mivel az asszony gyanakodni kezdett arra, hogy a férfi gyakorló pedofil.

Ezt ki is mondta, pedofilnak nevezte a férfit, aki ezért kétszer életveszélyesen megfenyegette az asszonyt. 

2019. december 18-án is veszekedtek egymással. Az asszony felhívta az élettársát, hogy fültanúja legyen mindannak, amit mond. Nem sokkal később - mivel a férfi egyre jobban tartott attól, hogy ismerőse megtudja, hogy mit tett a gyerekekkel - 

magához vett egy kést és mellkason szúrta ismerőse élettársát, 

aki a helyszínre érkező orvosi segítség ellenére belehalt a sérüléseibe. 

A férfit elfogták és aljas indokból elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolták meg.  A tárgyalása október 1-én, az áldozatok hozzátartozóinak meghallgatásával folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.