Akár hét és fél év börtönre is számíthat az a férfi, aki egy korábbi büntetéséből szabadulva összeköltözött egy nővel, majd több szomszédját is meglopta, amivel többmilliós kárt okozott. Amikor a nő szembesült a férfi múltjával, azonnal véget akart vetni a kapcsolatnak, de a férfi kést rántott, és azzal megfenyegette, hogy végez vele.

Büntetésének letöltése után ismerkedett meg egy férfi egy győri nővel, akihez hamarosan oda is költözött. A múltját eltitkolta előtte. A férfi festési és felújítási munkákat vállalt a társasházban, amivel elnyerte a szomszédok bizalmát. Aztán rendszeresen lopni kezdett tőlük. Magával vitte egy idős nő arany ékszereit 150 ezer forint értékben, egy másik nőtől pedig 50 ezer forintot lopott. Egy harmadik lakó halála után többször visszajárt a lakásába, és mindent elvitt, amit értékesnek talált: ékszereket, festményeket, dísztárgyakat, könyveket, órákat, és egyéb tárgyakat.

A lopással 3.332.200 forintos kárt okozott.

Forrás: Ügyészség

Az értéktárgyak egy részét otthonának átkutatása után találták meg, 1062 darab könyvre viszont Szlovákiában bukkantak rá, mivel a férfi eladta őket egy külföldi használtcikk kereskedőnek.

Amikor az élettársa szembesült a férfi múltjával, megromlott a kapcsolatuk. A nő arra kérte új párját, hogy költözzön el tőle, de a férfi nem volt erre hajlandó.

Egyszer tapétavágó késsel a kezében megfenyegette, hogy megöli.

Miután elköltözött a nőtől, a férfi szobát bérelt Győrött, ahonnan 80 ezer forintot lopott lakótársától.

Forrás: Ügyészség

A férfit az ügyészség lopással és zaklatással vádolja, amiért hét és fél év börtönt is kaphat. 

A nyomozást lezárták a helyi rendőrök. A döntés a győri bíróság kezében van - írja az Ügyészség oldala.