Gyurcsány Ferenc a minap megfenyegetett egy ellentüntetőt debreceni utcafórumán, ez lenne az európai stílus? - tette fel a kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára egy baloldali képviselőnek válaszolva kedden az Országgyűlésben. 

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusának napirend előtti felszólalására a kormányoldal részéről Orbán Balázs válaszolt. Mint fogalmazott: ha én itt a Parlamentben azt mondom, hogy ön egy kommunista, kikéri magának. Most azonban megelőzve engem, elmondta magáról, hogy Ön egy büszke kommunista. Tordai egyébként arról beszélt, hogy a kommunista párt nyert a grazi helyhatósági választáson. 

"Ez lenne az európai stílus?"

Magyarázza el, hogy mire gondol, amikor érkező metróval fenyeget képviselőket és másokat is- válaszolt Dömötör Csaba államtitkár Arató Gergelynek (DK). A fideszes képviselő szerint az ilyen fenyegetésekből lett „cselekedet" a huszadik században, illetve az elmúlt években is. – Álhír, amit ön állít a nők szerepéről – mutatott rá az államtitkár, jelezve: a kormány mindent megtesz azért, hogy a nők megbecsültek legyenek Magyarországon.

Gyurcsány fenyegetőzése is téma voltForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A nők munkanélkülisége a harmadára csökkent, a gyermekes nők több támogatást kapnak, mint 2010 előtt, és szigorodtak a családon belüli erőszakra vonatkozó büntetőjogi tételek 

- sorolta az államtitkár, aki hangsúlyozta: ezzel szemben Gyurcsány Ferenc a minap megfenyegetett egy ellentüntetőt debreceni utcafórumán. – Ez lenne az európai stílus? – kérdezte Dömötör Csaba, aki szerint tizenöt év alatt a baloldal hozzáállása semmit nem változott. – Karácsony Gergely ehhez képest virágszál politikát folytat, hogy csak a jogszabályokat alakítaná át önkényesen – tette hozzá az államtitkár.

Rétvári: Ez az Önök rendszerváltása? 

Rétvári Bence államtitkár Schmuck Erzsébetnek (LMP) azt mondta, valójában a Gyurcsány-showról beszélt, melynek vezetője maga Gyurcsány Ferenc.   Annyi taktikai érzéke legyen a baloldalnak, hogy ne az a jelölt mondja el ezeket a dicshimnuszokat, aki egyedüliként indul a saját körzetében - mutatott rá a politikus. Az államtitkár emlékeztetett: a baloldal valódi vezetője megbuktatta Medgyessy Pétert 2004-ben, meghamisította a költségvetési számokat Brüsszel felé, lovasrohamokat intézett a magyar tüntetőkre, megfenyegette és kiabált a vele egyet nem értőkkel Debrecenben. Az államtitkár azt is felidézte, hogy Gyurcsány földönfutóvá tenné azokat a művészeket, akik nem értenek vele egyet Szabó Tímea börtönnel, Jakab Péter nemi erőszakkal fenyegeti a képviselőket. Ez az árkok betemetése? Ez az önök rendszerváltása? - kérdezte Rétvári Bence a baloldali politikustól.