A józsefvárosi önkormányzat támogatásával költözik a Labrisz Leszbikus Egyesület - írja a Mandiner.

A Labrisz Leszbikus Egyesület, amely egyebek mellett az LMBTQ-tematikájú Meseország mindenkié című könyv kiadója, kedvezményesen bérelheti majd a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzattól azt a helyiséget, amely a szervezet új bázisa lesz – derült ki abból az előterjesztésből, amely a Hírnyolc kerületi lap birtokába jutott.  

IllusztrációForrás: Mandiner

Az LMBTQ-szervezet idei és jövő évi tervei között szerepel, hogy folytatják a „Melegség és megismerés" című iskolai felvilágosító programjukat. Emellett szeretnének összeállítani olyan anyagokat, amivel megkönnyítenék a pedagógusoknak a Meseország mindenkié című könyv hasznosítását. 

Pikó András önkormányzata ismét bebizonyította, ha a baloldalon múlik, szabad az LMBTQ-propaganda útja a gyermekekhez" – reagált az ügyre a Józsefvárosi Fidesz. Mint írták: a kedvezmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülők tudta nélkül beszivárogjon a gyermekek életébe az LMBTQ-lobbi. Szerintük ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a gyermekvédelmi törvényre, és fontos, hogy ebben a kérdésben népszavazáson mondják ki a végső szót a magyar emberek.