Börtönbe kerülhetnek, amiért részegen ültek a volán mögé

Vágólapra másolva!
Az ügyészség börtönbüntetést javasolt azzal a két férfival szemben, akiket nyáron tetten értek, amint Kaposváron részegen vezettek úgy, hogy mindketten felfüggesztett börtönbüntetés alatt álltak.
Vágólapra másolva!

A vádlottak egyike,

egy 66 éves kaposvári férfi május és június között háromszor vezetett részegen Kaposváron annak ellenére, hogy ebben az időszakban egy korábbi, súlyos testi sértés miatt rá kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt.

A férfinak jogosítványa sem volt, ugyanis a kaposvári rendőrök még áprilisban elvették tőle, mert akkor is részegen ült a volán mögé.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A másik vádlott,

egy 32 éves, pécsi férfi júliusban 4 liter sör és bor elfogyasztása után Pécsről Kaposvárra vezetett, ráadásul úgy, hogy több utast is vitt magával.

A börtönből 2020-ban szabadult férfit a kaposvári rendőrök igazoltatták, és

miután bebizonyosodott, hogy részeg, elvették a jogosítványát is. Ráadásul egy korábbi lopás miatt szintén felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt.

Az ügyészség az idősebb férfival szemben fogház, míg a fiatalabb, visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés, és vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta, emellett a korábbi felfüggesztett börtönbüntetéseik letöltését is - írja az Ügyészség oldala.