Szakértők meghallgatásával folytatódik a különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult per szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken. 

Egy nő 20 éve lakott együtt az édesanyjával, aki különböző betegségek miatt nem tudott önállóan közlekedni otthon, emellett rendszeres ápolásra szorult. Gondozását lánya látta el, aki ezt a feladatot 2019 őszétől kezdve egyre megterhelőbbnek érezte. Gyakran veszekedett az édesanyjával,  elégedetlensége pedig fokozatosan erősödött. 

A nő azt tervezte, hogy külföldre költözik, úgyhogy úgy döntött, meghirdeti édesanyja házát. 

Tavaly tavasszal, április 6-án az anyagyilkos, aki alkoholista volt, alkoholt ivott és gyógyszert vett be.

Nem sokkal ezután egy konyhakéssel több tucatszor megszúrta és még néhányszor meg is vágta az ágyon ülő édesanyját, aki belehalt a sérüléseibe. 
Este felhívta a segélyhívót, és azt mondta

Megöltem anyámat. A rendőrök azonnal a mogyoródi házhoz mentek, de már nem tudták megmenteni a 80 éves asszony életét, addigra belehalt a testét borító késszúrásokba. A nő sem akkor, sem később nem tudott magyarázatot adni a gyilkosságra. Különös kegyetlenséggel, és a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés  miatt indult ellene eljárás. Tárgyalása szerdán folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.