Varga Judit: Meglepő, hogy a jogállamiság bajnokai most csendben vannak

VARGA Judit
Luxembourg, 2021. június 22. Varga Judit igazságügyi miniszter interjút ad az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának luxembourgi ülésén 2021. június 22-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys
Vágólapra másolva!
Varga Judit legújabb Facebook-bejegyzésében a nemrégiben meghozott litván migrációs jogszabály-módosításokról ír. Az igazságügyi miniszter szerint a jogszabály-módosítások több, a hazai szabályozást – részben vagy teljes egészében – lekövető rendelkezéseket tartalmaznak. Az Európai Unió Bírósága pontosan ugyanezen szabályok kapcsán már megállapította Magyarország kötelezettségszegését. Mégis sehol egy bizottsági felszólító levél, sem egy rossz szó a litván intézkedések ellen. 
Vágólapra másolva!

Varga Judit kiemelte, ha ez nem lenne elég, a nyáron kezdtek bele a litvánok egy 550 kilométer hosszú szögesdrótkerítés építésébe a belarusz határon.

- írja az igazságügyi miniszter.

Varga Judit szerint meglepő, hogy a jogállamiság bajnokai most csendben vannak, de ezen a példán is látszik, hogy a kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben. Véleménye szerint a csend felér egy beismeréssel.