Varga Judit legújabb Facebook-bejegyzésében a nemrégiben meghozott litván migrációs jogszabály-módosításokról ír. Az igazságügyi miniszter szerint a jogszabály-módosítások több, a hazai szabályozást – részben vagy teljes egészében – lekövető rendelkezéseket tartalmaznak. Az Európai Unió Bírósága pontosan ugyanezen szabályok kapcsán már megállapította Magyarország kötelezettségszegését. Mégis sehol egy bizottsági felszólító levél, sem egy rossz szó a litván intézkedések ellen. 

Varga Judit kiemelte, ha ez nem lenne elég, a nyáron kezdtek bele a litvánok egy 550 kilométer hosszú szögesdrótkerítés építésébe a belarusz határon.

Emlékszünk még arra, mi volt 2015-ben, mikor elsőként és majdhogynem egyedüliként Európában kiálltunk határaink védelméért? Akkor a nyugati balliberális politikusok és a brüsszeli buborék magukból kikelve tiltakoztak a magyar szabályozások miatt és a téma azóta sem került le a napirendről.- írja az igazságügyi miniszter. 

Varga Judit szerint meglepő, hogy a jogállamiság bajnokai most csendben vannak, de ezen a példán is látszik, hogy a kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben. Véleménye szerint a csend felér egy beismeréssel.