Az emberek egyetértenek a családtámogatások alkotmányos védelmével. A kormány lépésére azért van szükség, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől. 

Az emberek szerint is védelmet kell adni a családtámogatásoknak - mondta Zsigó Róbert, a Családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára. 

Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkáraForrás: MTI/Illyés Tibor

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az egyik legfőbb kérdés, hogy értéknek tartjuk-e a gyermeket és tovább akarjuk-e erősíteni a gyermekes családokat. 

Közölte:  a kormány válasza erre egyértelműen igen, hiszen számunkra a gyermek az első. Kiemelte, a nemzeti konzultációban az emberek 98 százaléka úgy nyilatkozott, hogy fontos megvédenünk a családtámogatásokat, hogy azt egyetlen kormány se vehesse el az emberektől. 

A kormány érvényesíteni fogja az emberek akaratát, hiszen 2010 óta Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét működtetjük  – hangsúlyozta Zsigó Róbert parlamenti államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: 2011-ben bevezettük a családi adórendszert, azóta folyamatosan bővítjük a családi adókedvezményt. 

Visszaadtuk az édesanyáknak a hároméves gyest, bevezettük a gyed extrát, a diplomás gyedet és a nagyszülői gyedet. Adómentességet biztosítunk a négygyermekes édesanyáknak. Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat! – zárta bejelentését Zsigó Róbert, a Családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.