Az elmúlt pandémiás időszak nagyon komoly károkat okozott a gazdaságnak és a velünk élő körülbelül 40 ezer fős kínai közösségnek is, elmondásuk szerint ezt a veszteséget még az is tetézi hogy a baloldal által gerjesztett fudani egyetem ügye valamint a utcanévtáblák átnevezése komoly feszültségeket okoz - mondta Szalontai Lászl. 

A baloldal nagyon meg akar felelni Brüsszelnek ezért támadja Kínát - mondta az Origónak Szalontai László. A biztonságpolitikai szakértő szerint az elmúlt pandémiás időszak nagyon komoly károkat okozott a gazdaságnak és a velünk élő körülbelül 40 ezer fős kínai közösségnek is. Elmondásuk szerint ezt a veszteséget még az is tetézi hogy a fudani egyetem ügye valamint a utcanévtáblák átnevezése komoly feszültségeket okoz. 

A hazánkban élő kínai közösség gazdasági teljesítménye szorosan kötődik az anyaország és a befogadó ország politikai kapcsolatától. Látható volt Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester rossz döntésének következményei is az úgynevezett utcaátnevezési akcióval. 

"A baloldal veszélybe sodorja a Kínával való kapcsolatokat+Fotó: Koncz Márton - Origo

Nemcsak a politikában de az állampolgárok többségében is felháborodást keltett ez a fajta átgondolatlan eljárás. 

Szalontai elmondta, hogy politikusok és magánszemélyek kezdeményeztek a kormányhivatalnál eljárási felülvizsgálatot az utcatáblák átnevezésével kapcsolatban. Mindez híven tükrözi a megfontolt politikai gondolkodás és az emberek józan ítélőképességének meglétét - tette hozzá. 

A baloldal előválasztási kampányának egyre több olyan megnyilvánulása van ami teljesen átgondolatlan, egymást túllicitálva próbálnak megfogalmazni olyan ígéreteket ami az ország számára a kínai kapcsolatok terén is, ami komoly károkat okoz - zárta Szalontai László.