A Jobbik és Jakab Péter is elveszítette az önálló döntés lehetőségét. Nem is elvesztette, hanem önként odaadta azoknak, akik ellen a Jobbik létrejött: a posztkommunistáknak - mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán feltöltött videójában. Szerinte Jakab Péterre epizódszerepet osztott Gyurcsány Ferenc, hiszen csak hallgat, amikor olyan tervekről beszélnek a baloldalon, amelyek munkahelyellenesek és gátolják a bérek növekedését. Az államtitkár úgy véli, hogyha a Jobbik elnökének tényleg fontos a magyarok megélhetése, akkor az előválasztási vitának nevezett bohózat alatt kézzel-lábbal tiltakozna az adóemelési tervek ellen. Hozzátette: Jakab új komái társasági adóemelést és jövedelemadó-emelést is akarnak. 

Dömötör Csaba feltette a kérdést, hogy 

Például, amikor arról beszélnek, hogy emelnék a társasági adót (...), akkor miért nem tiltakozik? Amikor magasabb jövedelem-adókulcsot akarnak, akkor miért nem tiltakozik?  

Az államtitkár arra is rákérdezett: 

Amikor támadják a családi adókedvezmények rendszerét, akkor miért nem tiltakozik?

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője már nem hoz önállóan döntéseketForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör szerint ezekben az a közös, hogy 

ha megvalósítaná őket a baloldal, akkor nem magasabb bér lenne belőle, hanem sokkal-sokkal alacsonyabb. Miért? Hogy olyanoknak adják, akik nem munkából akarnak megélni ebben az országban.  

Dömötör Csaba úgy véli, hogy Jakab azért nem szól egy szót sem, mert már nincs rá lehetősége. 

A Jobbik és Ön személy szerint elvesztette az önálló döntés lehetőségét. Nem is elvesztette, hanem önként odaadta azoknak, akik ellen a Jobbik létrejött, a posztkommunistáknak 

- mondta el. 

Az államtitkár úgy véli, hogyha a Jobbik elnökének tényleg fontos a magyarok megélhetése, akkor az előválasztási vitának nevezett bohózat alatt kézzel-lábbal tiltakozna az adóemelési tervek ellen.