Bozótvágóval és fejszével támadt az unokájára egy nagypapa Marcaliban

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés, kapcsolati erőszak és zaklatás miatt emelt vádat azzal a 73 éves férfival szemben, aki részegen rendszeresen terrorizálta vele együtt élő családtagjait, különösen az unokáját, aki kórházba is került miatta.
Vágólapra másolva!

Az idős férfi egy háztartásban élt a lányával és annak családjával, köztük a bűncselekmények elkövetésének kezdetén 13 éves fiúunokájával is. Régóta ivott már, de a gondok 2018-ban kezdődtek. Amikor lerészegedett rendszeresen szidta a családtagjait.

A vád szerint leginkább az unokája volt kitéve a dühkitöréseinek, mert minden ok nélkül többször rátámadt és fenyegette, amikor a gyerek a telefonján játszott vagy zenét hallgatott. Egyszer a gyerek véletlenül eltalálta focilabdával a nagyapját, a férfi dühös lett és kiszúrta a labdát. De ennél sokkal többet is tett.

Egyszer a nagyon részeg nagypapa úgy támadt rá a teraszon lévő gyerekre,

hogy egyik kezében egy bozótvágó kést, a másikban pedig egy fejszét tartott, amivel unokája felé suhintott.

A gyerek elkapta a fejsze nyelét, amivel lefegyverezte a nagyapját, így nem esett baja. Máskor amiatt kötött bele a fiúba, mert szerinte túl sok zenét hallgat.

Elkapta a mellette elhaladó gyerek alkarját és olyan erővel ütötte neki a téglából készült pultnak, hogy a a kisfiúnak eltörött a kézközépcsontja.

Az ügyészek szerint az alkholista életmód következményei egyre inkább elhatalmasodtak az idős férfin.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A lányát is többször halálosan megfenyegette. Ez a családtagokban olyan félelmet keltett, hogy elmenekültek és a marcali rendőröktől kértek segítséget, akik elfogták és őrizetbe vették a férfit. A támadót letartóztatták, majd bűnügyi felügyelet alá helyezték. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.