Egy 41 éves férfi megverte és nyakon szúrta azt, aki rászólt a nem megfelelő maszkhasználat miatt a villamoson. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen, és végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz vele szemben.

A vádirat szerint tavaly ősszel, november 12-én kora reggel egy 41 éves férfi a IX. kerület, Könyves Kálmán körúton utazott az 1-es villamoson úgy, hogy a maszkja csak a száját takarta. Egy utastársa rászólt, hogy az orrára is rá kellene húznia. Emiatt a két férfi összeveszett. A maszkos felkelt az ülésről és a másik ülésen ülőre támadt. 

Többször megütötte és egyszer meg is rúgta. 

Amikor az áldozat felállt, előre ment a vezetőfülkéhez, megkérte a villamos vezetőjét, hogy álljanak meg, és a vezető hívjon a helyszínre mentőt és rendőrt. A támadó felháborodott. Előkapott egy kést, a megtámadott utashoz ment. 

Megszúrta a nyakát. 

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi súlyosan megsérült. A szakértők szerint bele is halhatott volna az utas. A támadó elmenekült a helyszínről. A kést eldobta, és külseje megváltoztatására törekedve leborotválta az arcszőrzetét és átöltözött. Ennek ellenére a budapesti nyomozók még aznap elfogták. 

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. 

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában. A vádlott korábban letartóztatás alatt állt, most bűnügyi felügyeletben van.