Nyakon szúrtak egy utast az 1-es villamoson

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 41 éves férfi megverte és nyakon szúrta azt, aki rászólt a nem megfelelő maszkhasználat miatt a villamoson. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen, és végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz vele szemben.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavaly ősszel, november 12-én kora reggel egy 41 éves férfi a IX. kerület, Könyves Kálmán körúton utazott az 1-es villamoson úgy, hogy a maszkja csak a száját takarta. Egy utastársa rászólt, hogy az orrára is rá kellene húznia. Emiatt a két férfi összeveszett. A maszkos felkelt az ülésről és a másik ülésen ülőre támadt.

Többször megütötte és egyszer meg is rúgta.

Amikor az áldozat felállt, előre ment a vezetőfülkéhez, megkérte a villamos vezetőjét, hogy álljanak meg, és a vezető hívjon a helyszínre mentőt és rendőrt. A támadó felháborodott. Előkapott egy kést, a megtámadott utashoz ment.

Megszúrta a nyakát.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi súlyosan megsérült. A szakértők szerint bele is halhatott volna az utas. A támadó elmenekült a helyszínről. A kést eldobta, és külseje megváltoztatására törekedve leborotválta az arcszőrzetét és átöltözött. Ennek ellenére a budapesti nyomozók még aznap elfogták.

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában. A vádlott korábban letartóztatás alatt állt, most bűnügyi felügyeletben van.