A polgármesteri hivatal pincéjében fogott migránst a kisszállási polgármester

Afgán migráns, bevándorlás, határ, Törökotszág, migráció, férfi határövezet határsértő illegális bevándorló KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ migráns SZEMÉLY tartálykocsi tehervonat vonat
Van, 2021. július 5. Kenyeret visz egy fiatal afgán férfi a kelet-törökországi Van városának közelében 2021. június 8-án, miután átszökött a török-iráni határon. Az illegális bevándorlókat török területen először Vanba küldik az embercsempészek, akik fejenként 600-1000 dollárt kérnek a migránsoktól a határhelyzettől függően. A török belügyminisztérium június 16-án közzétett adatai szerint 2021-ben addig 53 176 illegális bevándorlót fogtak el. Az ENSZ statisztikái szerint 2019-ben 5 678 800 menekült vagy illegális bevándorló tartózkodott Törökországban. MTI/EPA/Sedat Suna
Vágólapra másolva!
Pincében bujkáló migránst fogott Kisszállás polgármestere, Rozsnyai Attila. A polgármester két telefonnal a kezében talált rá a fiatal férfira, aki megszólalni sem tudott, annyira megijedt, hogy lebukott - írta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei falu nyugalmát rendszeresen zavarják meg az illegális bevándorlók. A falu polgármestere és egy helyi lakos szerdán indult el, hogy felkutassa azt a migránst, akit már többször láttak a faluban.

A polgármester szerint ez mindennapos jelenség, általában a helyi lakosok jelentik, ha gyanús alakot látnak a faluban.

Társával körbejárták az egész falut, és megkérdeztek mindenkit, hogy hol látták az ismeretlen férfit. Kiderült, a polgármesteri hivatal előtt ücsörög, de mire odaértek, a férfi már nem volt sehol.

Rozsnyai Attilának volt egy megérzése, hogy érdemes lenne megnézni a hivatal pincéjét.

Amikor lementek oda, a férfi tényleg ott volt összekuporodva, de annyira megijedt, hogy már beszélni nem volt hajlandó, annak ellenére, hogy előtte még angolul vett energiaitalt egy helyi boltban.

A férfi egy törött ablaküvegen keresztül mászott be.

A polgármester értesítette a hatóságokat, így az illetékesek azonnal elvitték a férfit a helyszínről.

Mivel Kisszállás csak 17 kilométerre fekszik a határtól, ezért viszonylag gyakran bukkannak fel illegális migránsok a környéken.

A címlapi kép illusztráció!