A Debreceni Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki új pszichoaktív anyaggal átitatott füzetlapot akart a büntetésvégrehajtási-intézetben tartózkodó rokonának eljuttatni.

Tavaly nyáron, augusztus 4-én egy férfi az egyik debreceni postán feladott egy levelet a rokonának a Márianosztra Fegyház és Börtönbe, ahol a férfi a szabadságvesztés büntetését töltötte.

A borítékba egy kézírással ellátott füzetlapot tett, ami át volt itatva a csekély mennyiség felső határát el nem érő mennyiségű új pszichoaktív anyaggal.

A feladott küldemény augusztus 10-én megérkezett a börtönbe, de nem jutott el a címzetthez. Az őrök ugyanis megtalálták a droggal átitatott lapot.

Az ügyész 80 nap elzárást indítványozott a férfinak arra az esetre, ha beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Mivel ez megtörtént, már ma ítélet született az ügyben. Az elsőfokú bíróság a büntetett előéletű férfit

csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés kísérletében mondta ki bűnösnek,

amiért 75 nap elzárásra ítélte.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett, a vádlott és védője pedig három munkanap gondolkodási időt kért.