Továbbra is komoly migrációs válság fenyeget - videó

Libanon, Bejrút, robbanás, katasztrófa, sebesültek
EDITORS NOTE: Graphic content / A helicopter puts out a fire at the scene of an explosion at the port of Lebanon's capital Beirut on August 4, 2020. (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
A közel-keleti kereszténység utolsó bástyáját, Libanont egyszerre fenyegeti gazdasági válság, államcsőd, egy migrációs válság, hiszen 2 millió menekült él az országban - írta közösségi oldalán feltöltött videójához Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, aki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel látogatott el Libanonba.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár a videóban többek között arról beszél, hogy a Hungary Helps Program humanitárius szempontból is fontos, hiszen

az emberek kezdik úgy érezni, hogy Libanonban nincs jövőjük.

Azt is kiemeli, hogy elsősorban a nők szakképzését segítő programokat támogatnak.

Forrás: Facebook

1-2 ezer család úgy érezte, hogy a libanoni válsághelyzetek sorában a kikötői robbanás volt a kegyelemdönfés - fogalmazott a videóban - ezért elhagyták az országot.

Mint arról korábban beszámoltunk, Azbej Tristan azt mondta az Origonak adott interjúban, hogy

Libanon egy időzített migrációs bomba, és ha szétesik az ország, akkor egy hatalmas migrációs hullám indulhat meg újfent Magyarország felé.

A bejrúti robbanás helyszíne. Forrás: AFP/Str

Azbej szerint egy újabb migrációs válság kopogtat Európa ajtaján, és nem a bajt kell Európába hozni, hanem a helyben maradást kell támogatni.