Ismét hazánkba látogat a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság, kevésbé ismertebb nevén az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága - írta Varga Judit Facebook-oldalán.

A szerdán érkező küldöttség nem titkolt szándéka, hogy az általuk elv helyett eszközként használt jogállamiság kérdéskörében újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt, valamint, hogy a lassan teljes érdektelenségbe fulladó 7-es cikkely szerinti eljárásról tárgyaljanak - írta.

Magyarország továbbra is egy következetes és önazonos állásponthoz tartja magát: egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket csak azért, mert egy tagállam nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek.

A kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk, illúzióink azonban nincsenek, láthattuk ugyanis, hogyha Magyarország megbüntetéséről van szó, Brüsszel nem ismer határokat.

Mindenesetre mi konstruktív partnerként állunk a találkozó elébe, hiszen szándékaink egyenesek, jogi érveink pedig tiszták és magabiztosak.